Ingrid de Bruijn bij ING

0
Leestijd: 2 minuten

Ingrid (‘Ing’) de Bruijn

Senior Private banker

Werkt sinds februari 2013 bij ING, in deze functie

Op het ING kantoor in Wassenaar is Ing de Bruijn het gezicht van Private Banking. Haar klanten zijn top CEO’s, (oud-)DGA’s en vermogende particulieren.

‘Ik ben meteen na mijn studie de financiële wereld in gerold, als management trainee. Jarenlang werkte ik in financieel-technische functies, achter de schermen en veelal gericht op ‘constructies en structuren’. Interessant, maar ik kwam er steeds meer achter dat ik een klantportefeuille wilde beheren en uitbouwen. Die kans kwam toen ik ging werken bij een kleine Private Bank. Ik heb er heel veel geleerd, je was als Private Banker toen nog meer een manus-van-alles. Ik schreef financieringsaanvragen voor (gekochte) apotheken, hield me bezig met advies voor vastgoed, voor beleggingen, deed vermogensbeheer, financiële planning, ik organiseerde events… het hele pakket! 

ING’s eerste Private Banking-kantoor
Ik had het prima naar mijn zin bij mijn vorige werkgever, toen ik door ING werd gevraagd om naar hun nieuwe Private Banking-kantoor in Wassenaar te komen en de zaken daar uit te bouwen. Het was het eerste Private Banking-kantoor van ING in Nederland. Wow, iets nieuws opzetten, met een nieuw team, dat klonk aantrekkelijk! De positieve vibe van iets nieuws starten en kunnen investeren sprak me enorm aan. En die vibe is er nog steeds. Ons doel is groeien en daar krijgen we de ruimte voor.

Helicopterview
Op ons kantoor ben ik degene met de helicopterview: ik zorg ervoor dat onze bestaande klanten op en top bediend worden en haal nieuwe klanten binnen. Inhoudelijk ben ik goed op de hoogte en daarnaast heeft ieder teamlid zijn eigen expertise. Voor de oplossingen van wensen van klanten werk ik samen met onze beleggingsadviseur, hypotheekspecialist of financieel planner en ook met onze collega’s van MKB en Grootbedrijf.

Ondernemersgeest
Het samen uitvinden hoe we het beste voor onze klanten kunnen bereiken, maakt dit werk zo leuk. De vrijheid die we daarbij hebben ook. Er komt veel ondernemersgeest kijken bij ons werk, dat is me veel waard. En als een klant dan zegt: “Ja, we gaan het zo doen, we gaan samenwerken”, dat geeft zóveel energie. Ik denk dat onze kracht zit in onze snelheid, bereikbaarheid, oplossingsgerichtheid en de no-nonsense aanpak. Ja, we hebben een geweldig kantoor, met een mooi ingerichte spreekkamer. Maar klanten kunnen makkelijk binnenlopen. We zitten niet hoog weggestopt, doe maar normaal. Zo ben ik ook privé, ik doe gerust een snelle boodschap in Wassenaar in mijn wetsuit en op blote voeten, als ik heb gekitesurft. De volgende dag zit ik weer keurig verzorgd in de spreekkamer van ING. Die uitersten zijn toch juist leuk?’

Over Ing
Ing studeerde Fiscaal Recht in Leiden, begon daarna als management trainee bij een bank, groeide door naar vermogensbeheerder en werkte vervolgens op een trustafdeling, waar in die tijd kasgeldvennootschappen werden in- en verkocht. Ze had er vooral te maken met internationale bedrijven die geadministreerd zijn in Nederland. In die functie kreeg ze belangstelling voor private banking en vermogensstructurering. Ze volgde een Masteropleiding Financial Planning aan de Erasmus Universiteit. Private Banking bleek haar op het lijf geschreven. 

Naast haar werk is ze een actief en fanatiek sporter: ze loopt hard, schaatst, golft, kitesurft en squasht. Voor die laatste sport is ze zelfs gevraagd mee te spelen in de herencompetitie. Ook geeft ze hockey- en looptraining op de club van haar twee kinderen.

Ing maakt daarnaast kleurrijke schilderijen op groot formaat, als vrij werk en in opdracht.

‘Ons doel is groeien en daar krijgen we de ruimte voor’ 

Deel dit bericht

Comments are closed.