Lees over Max Maaskant, trainee Wholesale Banking

0
Leestijd: 2 minuten

‘Vanuit een financiële studievereniging organiseerde ik de International Banking Cycle. Er deden negen banken aan mee en ik deed de case bij ING. Naar aanleiding daarvan nodigde ING mij uit voor een gesprek over een stage. Het klikte meteen. Een bank leek mij een hele goede leerschool en springplank voor een carrière. Een dikke week nadat ik mijn stage had afgerond, werd ik uitgenodigd voor een traineeship.

Pitches
Mijn eerste project deed ik bij Corporate Investments. Deze afdeling verstrekt leningen aan het midden- en kleinbedrijf en participeert soms ook als minderheidsaandeelhouder. De markt van MKB-bedrijven is groot, en uiteraard wil ING bij veel bedrijven binnenkomen. Daarom doen we pitches, waarvoor we ons verdiepen in nieuwe markten, nieuwe klanten en nieuwe sectoren. Je wilt alles weten over een bedrijf en over de sector waarin het actief is, voordat je er eventueel geld insteekt. Om de mensen die hierover beslissen te overtuigen, moet je goed beslagen ten ijs komen. Je wilt expert worden in de branche waarin jouw klant zich bevindt. In vijf maanden tijd heb ik enorm veel geleerd over uiteenlopende bedrijfsactiviteiten, van busverhuur voor vervoer van ouderen tot machines die voedsel scheiden.

Telecom, Media & Technology
Mijn tweede project was bij Structured Finance Telecom, Media & Technology, een afdeling die financiering verstrekt aan grotere bedrijven in een enorm dynamische bedrijfstak. Elk kwartaal wordt gecheckt hoe het met deze bedrijven gaat. Wij verdiepen ons grondig in het bedrijf: hoe staat het ervoor, hoe doen de concurrenten het, welke trends zijn er in de branche, en zijn er politieke of economische veranderingen waarneembaar? Je wordt zo echt een expert in de sector.

Vaste functie
Van januari tot maart heb ik voor deze afdeling vanuit Frankfurt gewerkt. ING Wholesale Banking is daar relatief klein. Wij proberen onszelf nu meer op de kaart te zetten door te pitchen bij grote bedrijven. Per 1 april 2015 werk ik als Analist bij Telecom, Media & Technology in Amsterdam. Dat is nog steeds in het kader van mijn traineeship. Vanaf het tweede jaar heb je namelijk een vaste functie, en krijg je aanvullend nog trainingen, cursussen en begeleiding.’

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.