Meer dan een baan – Young PostNL

0
Leestijd: 2 minuten

Hoe zorg je dat jonge talenten bij je organisatie blijven en geef je ze het gevoel dat ze er écht bij horen?

Het antwoord is simpel: zorg dat je hen meer te bieden hebt dan enkel een baan. Ik werk nu 1,5 jaar bij PostNL en zat afgelopen jaar in het bestuur van Young PostNL: een club van young professionals met zo’n 300 leden. Collega’s zijn inmiddels mijn vrienden en het bedrijf voelt als een familie waar ik al jaren een onderdeel van ben. Ik ga niet meer alleen naar ‘werk’, maar ik ga naar PostNL – en daar hoor ik ook.

Leerzaam én gezellig

Je bent jong en je wil wat. Je wil meer dan alleen een baan waarbij je 8 uur per dag werkt en dan weer naar huis gaat. Bij PostNL kun je dan lid worden van Young PostNL. Daar bieden wij een heel breed programma aan, met activiteiten op het gebied van persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling, netwerken en sportbijeenkomsten. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Zo organiseren we  4 keer per jaar een kwartaalsessie, waarbij we eerst een inhoudelijk, actueel thema behandelen en daarna met z’n allen de kroeg in duiken. Maar leden kunnen zich ook aanmelden voor allerlei trainingen, sessies met externe experts bijwonen of zich inschrijven voor sportieve activiteiten zoals voetbaltoernooien, windsurfen en kickboksen. Bedenk het en Young PostNL probeert het waar te maken.

Wij zijn de toekomst

Bij PostNL willen we onze ‘talenten’ tevens enthousiasmeren om mee te denken over de toekomst van ons bedrijf. De directie geeft ons daar de ruimte en een podium voor. Zo mogen we regelmatig ideeën presenteren aan ons senior management of de Executive Committee. Jaarlijks organiseert PostNL een Annual Senior Management Meeting (ASMM), waarbij alle managers een paar dagen gezamenlijk nadenken over de toekomst van de organisatie binnen een bepaald thema. Om daarop in te spelen, heeft Young PostNL nu een eigen Annual Young Management Meeting. Met een groep van veertig jonge collega’s spreken we over dezelfde kwesties en uitdagingen. Onze bevindingen delen we dan met het hoger management op de ASMM.

Daarnaast gaan we ieder jaar een paar dagen met een grote groep naar een locatie van PostNL in het buitenland. We dagen deelnemers de maanden daaraan voorafgaand uit om mee te denken over vraagstukken die spelen bij deze bedrijfsonderdelen. Zo’n traject doet heel veel met de binding aan de organisatie: je bekijkt PostNL namelijk door een hele andere bril dan vanuit je eigen functie.

Oprechte interesse

En zo zit je opeens op vrijdagavond in de kroeg met een collega te discussiëren over de consequenties van de transformatie van ons bedrijf, hoe gek dat ook klinkt. Het houdt je dus bezig en zet je (ook in je eigen tijd) aan het denken. Dat vind ik mooi om te zien. Het bijzondere aan Young PostNL is dat alle leden vrijwillig tijd investeren in activiteiten die veelal iets met werk te maken hebben. Daar halen zij blijkbaar plezier uit en dat spreekt enorm voor PostNL als werkgever. Onze organisatie heeft ons zoveel meer te bieden dan alleen de inhoudelijke functie. Dat is toch fantastisch?

Ben jij jong, ambitieus en op zoek naar een nieuwe werkgever? Zou je graag voor een organisatie willen werken waar je méér krijgt dan enkel een baan? Kijk dan naar onze vacatures.

Werken bij PostNL
Deel dit bericht

Comments are closed.