Sneak Peek met Top Engineer trainee bij ING

0
Leestijd: 4 minuten

Jules is afgelopen september begonnen met het Dedicated Program bij Young Colfield. Nieuwsgierig naar wat zijn ervaringen tot nu toe zijn bij de ING? Hij vertelt er alles over in deze Sneak Peek

Dus Jules, vertel eens wat over jezelf. Wat heb je gestudeerd en hoe ben je bij Young Colfield gekomen?
Ik ben Jules, 26 jaar en ik heb gestudeerd in Groningen. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik moest gaan doen, waarna ik uiteindelijk heb gekozen voor Life Science and Technology. Vervolgens heb ik een Master in Biomedical Engineering gevolgd. Na mijn studie heb ik voor 2 maanden met studievrienden door India gereisd om onze studententijd officieel af te sluiten. En toen begon de zoektocht naar een mooie baan, maar wederom wist ik niet zo goed wat ik moest of wilde doen. Ik had eigenlijk een zoektocht met mezelf: ‘wat vind ik nou écht leuk om te doen?’. Ik had tijdens mijn studie een beetje geprogrammeerd, maar eigenlijk nog weinig hard skills geleerd. Deze kon ik verder ontwikkelen als ik een traineeship binnen de IT-branche zou volgen. Toen kwam ik bij Young Colfield terecht. Ik was door de sollicitatierondes heen gekomen en mocht op gesprek bij de ING. Ik ben nog altijd blij met de keuze die ik destijds heb gemaakt!

In de maand voor je startte bij ING heb je bij Young Colfield natuurlijk een trainingsmaand gevolgd. Wat vond je daarvan? Wat vond je er lastig aan en wat heb je ervan geleerd?
De trainingsmaand was een ontzettend leerzame maand. Ik werd hier meteen in het diepe gegooid met een Java training, waarna we in de tweede helft van de maand zelf een applicatie gingen bouwen. Wat voor mij de grootste uitdaging was tijdens de trainingsmaand, was dat ik nog weinig ervaring had met Java, terwijl mijn teamgenoten hier wel al kennis mee hadden gemaakt tijdens hun studie. Hierdoor voelde ik me in het begin wel wat in het diepe gegooid. Ik heb dit toen aangegeven bij mijn Talent Manager Els en de trainer die de trainingen gaf. Voor mij kwam tijdens die trainingsmaand vooral naar boven dat je meteen al nieuwe dingen kunt oppakken, ondanks het gevoel dat je al veel meer ‘moet’ kunnen. Daarnaast heb ik heel veel profijt gehad van mijn team zelf, omdat je elkaar kunt helpen en daardoor van elkaar kunt leren. Wat daarnaast ook nog een heel leuk onderdeel was van de trainingsmaand, was de teambuilding 2-daagse in Loosdrecht. Twee super leuke dagen waarin ik mijn team nog beter heb leren kennen.

Wat zie jij als toegevoegde waarde van Young Colfield?
Wat ik leuk vind aan Young Colfield is dat je een netwerk opbouwt binnen de ING, maar ook buiten de ING. Bij Young Colfield werken allemaal jonge enthousiaste starters die aan het begin van hun carrière staan. Wat ik super leuk vind is om bijvoorbeeld bij een Young Colfield avond of borrel gezamenlijk te sparren over problemen waar zij tegenaan lopen of over hoe zij hun werk ervaren. Wat ik ook fijn vind is dat Young Colfield altijd met me meedenkt en voor me klaarstaat. Ik had laatst een gesprek met mijn Talent Manager, waarbij ik aangaf dat ik Javascript nog best lastig vind en dat ik mezelf daarin graag wil verbeteren. Daar is trainingsbudget voor vanuit Young Colfield en hij kon dus heel goed met mij meedenken waar ik het beste een cursus kon volgen. Young Colfield heeft kennis van goede trainingen en daardoor hoefde ik niet zelf opzoek te gaan naar trainingen waarvan ik niet zeker wist of deze geschikt zouden zijn of niet.

Vertel ons eens iets meer over je opdrachtgever, de ING. Hoe ervaar je het om bij een bank te werken?
Gezien mijn achtergrond vind ik het soms nog steeds best raar om werknemer te zijn van een bank, maar tegelijkertijd vind ik het heel erg leuk om voor ING te werken! Wat ik super leuk vind is dat iedereen het bedrijf kent waar ik voor werk. Daarnaast staat de ING voorop met de manier van werken, namelijk Agile. In het bankwezen zijn wij daar echt de voorloper in. Het is een fijne manier van werken en we zijn heel vooruitstrevend in het werken met nieuwe technieken. Bovendien is de ING een hele chille werkgever. Ik wordt bijvoorbeeld heel vrijgelaten om mijn werkdagen zelf in te plannen en ze zijn heel betrokken in mijn ontwikkeling. Daarnaast wordt er ook heel veel kennis met elkaar gedeeld waardoor je continue van elkaar kan leren.

Wat zijn jouw dagelijkse bezigheden? Met hoeveel mensen werk je samen? Wat is jouw rol binnen jouw team?
Ik zit in een team van 7 man, waarvan 4 developers, 2 CJE’s (Customer Journey Experts) en een Product Owner. De CJE’ers houden zich bezig met de Business Intelligence. Die gaan kijken hoe en waarom we bepaalde dingen maken, maar ook hoe bijvoorbeeld de flow van je pagina loopt en hoe de klanten daarover nadenken. De developers zijn de koning, zoals ik! De Product Owner is eigenlijk degene die het proces bewaakt. Om 9 uur komen de meeste van ons binnen en om 10 uur hebben we een stand-up. Daar vertel je eigenlijk wat je hebt gedaan, waar je mee bezig bent en wat je gaat doen. Wat ook heel relaxed is, is dat wij tegenover de UX’ers (User Experience Experts) zitten. Dat zijn de mensen die de website designen. Ons team heeft bijvoorbeeld een nieuwe topbar gemaakt voor de website en hierdoor kon het UX-team direct zien wat het eindresultaat was.

Wat zijn super toffe dingen die jij doet bij de ING?
Jules pakt vol enthousiasme zijn MacBook die hij van de ING heeft gekregen om te laten zien wat hij live heeft gezet. Jules heeft een code gemaakt voor de website. Wanneer een klant een positief getal ziet in zijn of haar transactie, dan wordt er een groene omlijning om het getal getoond. Hij praat verder: ‘Wat ik zo gaaf vind is dat deze nieuwe website straks wordt gebruikt door alle klanten van de ING. Dus wanneer iemand ergens op klikt dan heb ik zoiets van: “Hey, dat heb ik gedaan!”. De dingen die ik maak gaat ook echt naar mensen toe. Dat vind ik heel cool!’

Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt om te doen?
Wat ik jammer vind is dat je natuurlijk weer onderaan de ladder begint qua kennis. Af en toe kan je nog niet zoveel dingen waardoor je heel veel dingen moet vragen. Ik kan dat gelukkig prima, maar af en toe denk je ook van: ‘ik wil het nóg sneller zelf kunnen’. Gelukkig heerst er een cultuur bij de ING waar je continue vragen kan stellen. Het is beter dat je eerlijk bent en vraagt, dan dat je zegt dat je het kan, maar het eigenlijk helemaal niet kan.

Wil je net als Jules de uitdaging aangaan binnen ING en jezelf verder ontwikkelen als ambitieuze software ontwikkelaar? Check dan het ING Top Engineer Program via: https://www.youngcolfield.nl/dedicated-program/ing-top-engineer-program/. Of neem direct contact op met onze recruiter Anneloes via 0627300876 of anneloes.van.der.meer@youngcolfield.nl.

Deel dit bericht

Comments are closed.