Voordelen van traineeships: 6 belangrijke om te overwegen

0
Leestijd: 4 minuten

Ben jij jezelf aan het oriënteren voor jouw volgende stap? Heb je al uren zwaarmoedig naar vacatures zitten staren? Ik ken deze research fase maar al te goed en help je daarom graag op weg door je mee te nemen in de wondere wereld van traineeships. De ideale stap voor iedereen die net afgestudeerd is. Lees over de zes belangrijke voordelen van traineeships. 

Het duwtje in de juiste richting

Er starten jaarlijks duizenden trainees aan hun nieuwe avontuur. En dat is niet voor niks. Met een traineeship ontdek je jezelf, maak je nieuwe vrienden en leg je een stevige basis voor de toekomst. Laat mij je een duwtje geven in de richting van traineeships (en nee – niet per se in onze richting) door een aantal voordelen van traineeships te benoemen.

Op het eind geef ik je een paar partijen mee die jou verder kunnen helpen in jouw zoektocht.

Voordeel #1: Vaak zijn alle studieachtergronden bij traineeships welkom

De meeste traineeships laten je toe op basis van jouw persoonlijkheid, kwaliteit en gedrevenheid. Vervolgens zorgt het trainingsprogramma voor de rest. Daarom is een specifieke opleiding vaak helemaal niet nodig om een toffe baan te krijgen. Zie jij na je opleiding het licht en wil je iets anders gaan doen?  Een traineeship is jouw kans op een praktische omscholing die je met Mach 10 een slinger in de goede richting geeft. Daar staat wel tegenover dat je niet zomaar trainee wordt. De selectieprocedures testen je flink om te zien of je uit het juiste hout gesneden bent.

Voordeel #2: Je krijgt de kans om te werken bij inspirerende organisaties

Traineeships hebben inspirerende klanten waar jij bij kan starten. Steeds meer grote partijen sluiten zich aan, omdat het concept simpelweg goed werkt. Normaal gesproken is het niet gemakkelijk om bij deze organisaties binnen te komen, maar via deze route doe jij unieke werkervaring op. Benieuwd wat voor organisaties je kan verwachten? Deze vind je vaak in de brochures terug.

Voordeel #3: Je hebt een voorsprong op andere starters

Iedere starter begint onervaren. Toch beginnen de meesten zonder begeleiding… Als trainee loop jij snel uit op de rest doordat je vele malen meer training, begeleiding en aandacht krijgt. Deze voorsprong merk je pas écht goed na je traineeship: dan kan je overgenomen worden en mag je hoogstwaarschijnlijk een flinke salarisverhoging genieten. Worst-case-scenario zoek je naar een nieuwe baan met een sterk cv op zak.

voordelen traineeships

Voordeel #4: You learn while you earn

Rijmt lekker he? We zijn ons hele leven gewend geweest om eerst te leren, en dáárna te verdienen. Die tijd is nu voorbij. Als trainee krijg je goed betaald én volg je tegelijkertijd uitgebreide ontwikkelprogramma’s die jou een betere professional maken.

Per traineeship verschilt het opleidingsprogramma. Skyscrapers focust erop om jou gedurende het hele traineeship van de skills te voorzien die noodzakelijk zijn om succesvol carrière te maken. Partijen als Calco en The Talent Institute hanteren een intensieve startperiode waarin je met sneltreinvaart alle basics meekrijgt om erna te kunnen vlammen bij je opdrachtgever.

Bang dat je hierdoor als trainee minder salaris krijgt? Vaak doen jouw primaire arbeidsvoorwaarden niet onder aan die van andere juniors. Na al je harde werken kan je dus prima de vruchten plukken van het werkende leven.

Voordeel #5: Je ontdekt je eigen potentie

Een traineeship is de perfecte tijd om te ontdekken wie je bent – en waar je kracht ligt. Weet je nog niet precies wat je wilt? Waak ervoor dat je niet te lang stil blijft staan. Als trainee krijg je de kans om erachter te komen wat voor jou wel of niet werkt. En dus waar jij het best tot je recht komt. Hoe beter je bent in je werk, des te meer voldoening je eruit haalt.

Bij Skyscrapers zetten we extra in op de ontwikkeling van jouw zelfinzicht, bewustwording en zelfredzaamheid. Als trainee van Skyscrapers heb je regelmatig sessies met een persoonlijke coach. Hierdoor kan jij jouw ambities en leerdoelen finetunen en realiseren. En wanneer (niet als) je in je werk ergens tegenaan loopt, heb je de luxe om dit zorgeloos met een professional te bespreken.

Voordeel #6: Traineeships = super snel netwerken

Je hebt vast nog niet eerder gehoord dat netwerken de sleutel tot succes is? Tijdens je traineeship maak je samen met andere trainees hetzelfde avontuur mee. Dit schept op zichzelf al een band, maar voeg daar borrels & events aan toe en je hebt binnen no-time waardevolle connecties waarbij je op elkaar kan rekenen.

vrijmiboot-community-skyscrapers-voordelen traineeship

Bonus: Je medetrainees zijn een feestje

We sluiten de voordelen van traineeships af met een bonus die vaak over het hoofd wordt gezien. Deze was voor mij persoonlijk één van de belangrijkste. Ben jij bang dat het werkende leven het begin van het einde is? Van een saai bestaan? Samen met de community zorg je ervoor dat dit niet het geval is. Bij hen hoef je ook niet altijd je beste beentje voor te zetten. Laten we het zo zeggen: een vrijmibo bij je opdrachtgever ziet er een stuk anders uit dan eentje met de trainees.

Zet gelijk de volgende stap

Ben je overtuigd door de mooie voordelen van traineeships? En ben jij erover uit dat jij trainee wilt worden? Lekker bezig! De eerste stap heb je gezet. Hieronder staan een aantal partijen die je misschien interessant vindt. Bij sommige heb je te maken met inschrijfdeadlines dus wees er direct bij.

Solliciteren is natuurlijk niet niks. Als je die stap nog niet gelijk wilt zetten kan je wel alvast verder oriënteren. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar de brochures en kijk wat er in de winkel ligt tijdens kennismakingsmomenten.

En vergeet niet: eindeloos vacatures afspeuren kan altijd nog.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.