5 tips voor consulting sollicitatiegesprekken

Gekleurde blokken
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor consulting sollicitatiegesprekken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-consulting-sollicitatiegesprekken 0
0
  1. Google van tevoren zo veel mogelijk over de organisatie. Zoek vooral naar nieuwsberichten. Dan heb je alvast een idee van waar jij advies over moet gaan geven en hoe het bedrijf in elkaar steekt.
  2. Google jezelf! Kijk wat er over jou te vinden is op internet. Niemand gaat een serieus advies aannemen van iemand wiens naam op Google alleen maar dronken foto’s oplevert.
  3. Kleed je gepast, meestal is dit vrij zakelijk en serieus. Je wilt overtuigend overkomen dus moet je de juiste kleding dragen om serieus genomen te worden.
  4. Glimlach een paar keer in het gesprek en laat zien dat je je op je gemak voelt door een open houding aan te nemen. Hiermee word je geassocieerd met een sociaal persoon en dat is heel erg belangrijk voor een consultant.
  5. Een consultant moet snel kunnen schakelen tussen onderwerpen. In het gesprek kun je al laten zien dat je over deze vaardigheid beschikt. Maak zo nodig aantekeningen met koppen zodat je de onderwerpen voor jezelf goed kunt onderscheiden, onthouden en omschrijven.
My rating