5 tips voor een notarieel sollicitatiegesprek

5 tips voor een notarieel sollicitatiegesprek
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor een notarieel sollicitatiegesprek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-een-notarieel-sollicitatiegesprek 0
0
  1. Een kenmerk van een notaris is dat die goed kan luisteren. Vat daarom tijdens het gesprek van tijd tot tijd samen wat de gesprekspartner zegt. Ga ook in op wat diegene zegt, zo laat je ook zien dat je goed luistert naar wat diegene te vertellen heeft.
  2. Wees discreet. Je hoeft geen dingen achter te houden puur om discreet te lijken, dat is natuurlijk overdreven. Een notaris heeft echter vaak te maken met persoonlijke zaken zoals het verdelen van een erfenis. Laat meteen blijken dat jij betrouwbaar en discreet bent.
  3. Door je verhaal met gebaren te ondersteunen maak je het makkelijker voor de gesprekspartner om jou te begrijpen. Dit is een belangrijk aspect op notarieel gebied; je moet immers complexe juridische vraagstukken in Jip en Janneke taal uit kunnen leggen. Als je dit in je sollicitatiegesprek al laat blijken zal dit een goede indruk achterlaten.
  4. Een notaris is zakelijk en sociaal tegelijk. Je moet namelijk goed met mensen om kunnen gaan, omdat je met veel verschillende mensen te maken krijgt. Toon daarom veel interesse in het bedrijf en ook de persoon waarmee je het gesprek hebt. Wees enthousiast en actief om sociaal over te komen.
  5. Wees eerlijk! Deze tip gaat op voor elk sollicitatiegesprek en een sollicitatiegesprek voor een notariële functie in het bijzonder. Een notaris is namelijk betrouwbaar en als je overdrijft en liegt ben je niet eerlijk en daardoor niet betrouwbaar. Vroeg of later komt de waarheid over waar je ook over liegt toch wel boven tafel. 
My rating