5 tips voor een sales sollicitatiegesprek

5 tips voor een sales sollicitatiegesprek
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor een sales sollicitatiegesprek https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-een-sales-sollicitatiegesprek 0
0
  1. Laat zien dat je kennis hebt van het vak. Die kennis verwerf je niet alleen door ervaring maar ook door theorie. Er zijn onwijs veel boeken over sales en alles wat daarbij hoort. De bibliotheek kan je hier heel fijn bij helpen.
  2. Je vindt sales afdelingen in veel bedrijven terug. Als je buiten sales nog meer vaardigheden hebt zoals met computerprogramma’s, vermeld die dan ook. Sociale en leidinggevende vaardigheden die je hebt uitgedaan uit nevenactiviteiten worden ook zeer op prijs gesteld.
  3. Probeer binnen te komen via referenties. Een groot netwerk is belangrijk voor een sales medewerker en dat is dan een mooi voorbeeld.
  4. Prestaties op het gebied van wiskunde zijn belangrijk voor sales medewerkers. Als je een hoog cijfer had voor wiskunde, statistiek of iets in die richting, laat dat dan weten. Zo laat je zien dat je goed weet wat belangrijk is voor een sales medewerker.
  5. Als je goed bent in dit vak kun je goed onderhandelen. Onderhandelingen over je salaris (mocht dat in het eerste gesprek al worden vermeld) zijn daarom niet zeldzaam. Zolang jij sterke argumenten aandraagt laat dit alleen maar zien dat jij sterk in je schoenen staat. 
My rating