5 tips voor fiscale sollicitatiegesprekken

5 tips voor fiscale sollicitatiegesprekken
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor fiscale sollicitatiegesprekken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-fiscale-sollicitatiegesprekken 0
0
  1. Fiscalisten zijn resultaatgericht dus het gesprek is niet klaar voordat het helder is wat jouw functie eventueel in gaat houden en hoe groot je kansen zijn om deze baan te krijgen.
  2. Besteed genoeg aandacht aan je outfit. Keurig geborsteld of gekamd haar, nette kleding en subtiele details zoals een mooi horloge of een sierlijke ketting. Pas op dat je hier niet mee overdrijft, want fiscalisten zijn op en top zakelijk.
  3. Praat rustig en duidelijk om te laten zien dat je je mondeling goed kunt uiten. Bedenk van tevoren welke vragen gesteld kunnen worden door de andere blog artikelen te bestuderen. Zo kun je alvast antwoord bedenken op de vragen en er goedlopende verhaaltjes van maken.
  4. Van fiscalisten wordt vaak verwacht dat ze innovatief en leergierig zijn. Pas daarom op dat je niet te ambitieus bent. Als jij opsomt wat je binnen een half jaar wilt leren en na dat half jaar vervolgens maar de helft hebt bereikt omdat je moest wennen aan de functie of het bedrijf komt dat echt niet goed over. Het geeft aan dat je geen realistische voorstellingen kunt maken.
  5. Wees ten alle tijden open, eerlijk en overtuigd. Dat is namelijk wat een fiscalist is en waar jouw toekomstige werkgever dan ook naar op zoek is.
My rating