5 tips voor HR sollicitatiegesprekken

5 tips voor HR sollicitatiegesprekken
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor HR sollicitatiegesprekken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-hr-sollicitatiegesprekken 0
0
  1. Een goede HR-manager of –medewerker is betrouwbaar, eerlijk en onpartijdig. Maak daarom je vorige werkgever, collega’s en werkzaamheden niet zwart, want dat laat echt geen goede indruk achter.
  2. Verwerf zelfkennis door middel van het maken van een zelfanalyse. Vraag anderen om jouw sterke en zwakke punten en bedenk dit ook van jezelf. Denk ook na over hoe je die zwakke punten gaat verbeteren. De mensen waarover jij ‘leiding krijgt’ zullen waarschijnlijk ook kampen met deze zwakke punten en het is voor de werkgever fijn om te weten dat jij weet hoe je dit op kunt lossen.
  3. Als je zeker genoeg bent van jezelf kun je beloftes doen. Bijvoorbeeld: Miep van administratie kan 20% productiever zijn als ik HR-manager word. Immers, tevreden personeel is productiever! Let erop dat je geen beloftes maakt die te ambitieus zijn.
  4. Probeer zo veel informatie te verkrijgen over de huidige gang van zaken. Waarom zoekt het bedrijf een (nieuwe) HR-manager? Je kunt dan na het gesprek alvast aan de slag met de dingen die je weet en voordat je wordt teruggebeld een e-mail sturen met mogelijke oplossingen. Zo laat je zien dat jij een goede schakel zou zijn in het bedrijf en weet het bedrijf meteen hoe jij tot je oplossingen komt.
  5. Verdiep je goed in het bedrijf en de bedrijfscultuur om erachter te komen wat jij aan moet. Als je HR-manager wordt bij een serieus bedrijf is een verzorgde en strakke uitstraling op zijn plek. Wanneer je solliciteert bij een informeler bedrijf kun je een beetje van je creativiteit en karakter kwijt in je outfit. 
My rating