5 tips voor management sollicitatiegesprekken

5 tips voor management sollicitatiegesprekken
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor management sollicitatiegesprekken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-management-sollicitatiegesprekken 0
0
  1. Verdiep je van tevoren in de missie, visie en doelstellingen van het bedrijf. Als de gesprekspartner vertelt over wat jouw functie gaat inhouden, kun je daar af en toe op inhaken door te zeggen: ‘en op die manier hopen we onze missie te bereiken?’. Je gesprekspartner weet dan dat jij je echt hebt verdiept in het bedrijf en je er bewust van bent dat je belang hebt in het bereiken van deze missie of doelstelling.
  2. Vertel over relevante hobby’s en interesses zoals reizen of etentjes organiseren. Hier komt namelijk veel organisatie bij kijken en dat wordt op prijs gesteld. Daarnaast kunnen deze minder formele gespreksonderwerpen het ijs breken en ervoor zorgen dat het gesprek wat minder spannend is.
  3. Durf de discussie aan te gaan. Hierboven staat nog wel dat je respect hebt voor je gesprekspartner. Managers moeten niet te autoritair zijn. Als er aanleiding tot milde discussie is in het gesprek, probeer het dan op een andere manier te benadrukken, door gewoon te vertellen dat je discussies voert wanneer dit nodig is.
  4.  Managers zijn zelfstandig en tegelijkertijd sociaal. Als manager luister je naar wat de rest te vertellen heeft en probeer je bij problemen tot een goede oplossing te komen. Vermeld zoveel mogelijk activiteiten uit het verleden waaruit blijkt dat jij over deze vaardigheden beschikt.
  5. Probeer zo veel mogelijk te weten te komen over de werksfeer en bedrijfscultuur. Dit is belangrijke informatie voor een manager. Vraag alles wat je wilt weten over het bedrijf zodat je alvast een beeld kunt vormen van je toekomstige werkomgeving. 
My rating