5 tips voor offshore sollicitatiegesprekken

5 tips voor offshore sollicitatiegesprekken
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor offshore sollicitatiegesprekken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-offshore-sollicitatiegesprekken 0
0
  1. Het is heel erg belangrijk om goed Engels te spreken. Lees je veel in het Engels of kijk je wel eens Engelse films, maak dit dan kenbaar. Vaak zijn offshore vacatures überhaupt in het Engels.
  2. Zelfstandigheid is een belangrijke eigenschap van een offshore medewerker. Je kunt namelijk enkele weken tot een paar maanden weg zijn voor je werk. Het is lastig als je dan te afhankelijk bent van je ‘vertrouwde leven’ zoals je relatie, vrienden, familie en eventueel kinderen. Laat zien dat je onafhankelijk en zelfstandig bent.
  3. Offshore medewerkers zijn niet bang om vies te worden en zijn niet gauw moe. Een nonchalante kledingstijl is daarom op zijn plek tijdens het sollicitatiegesprek. Het is echt niet erg als je in een spijkerbroek aan komt zetten.
  4. Als je hoogtevrees of heimwee hebt, vertel dit dan meteen. Dit zijn namelijk twee eigenschappen die niet erg van pas komen bij offshore werk, maar die wel verholpen of in ieder geval verminderd kunnen worden.
  5. In deze branche heb je veel kansen om te groeien en promotie te maken. Je startersalaris is veel hoger dan bij andere vacatures. Laat vragen omtrent salaris daarom achterwege, want je gaat echt genoeg verdienen.
My rating