5 tips voor technische sollicitatiegesprekken

5 tips voor technische sollicitatiegesprekken
- On 27 November 2014
Rating
5 tips voor technische sollicitatiegesprekken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/5-tips-voor-technische-sollicitatiegesprekken 0
0
  1. Technicus of technisch medewerker is eigenlijk een nogal brede term. Wat je bij elk beroep rondom techniek in ieder geval moet hebben is energie. Straal enthousiasme en energie uit zodat het bedrijf zeker weet dat jij de lange dagen als technicus vol gaat houden.
  2. Het kan zijn dat er begrippen voorbij komen waar je echt nog nooit van hebt gehoord. Immers, er zijn onwijs veel technische woorden en programma’s. Als je iets echt niet begrijpt, zeg dat dan gewoon eerlijk. Vraag om uitleg zodat je het zeker begrijpt, het bedrijf weet dat jij eerlijk bent en niet later door de mand valt.
  3. Het is niet erg als je wat langer nadenkt over een vraag. Kijk maar eens naar persconferenties of interviews van politici. Liever een goed antwoord waar de gesprekspartner even op moet wachten dan meteen een antwoord dat slecht is.
  4. Vertel ook over de technische vaardigheden waarover je beschikt waar niet specifiek om wordt gevraagd. Het bedrijf kan zelf beslissen wat ze hiermee doen. Wellicht is er iets wat door jouw kennis opgelost kan worden (en had het bedrijf daar helemaal nog niet aan gedacht) en ben je dus innovatief bezig.  
  5. Schroom niet om kritisch te zijn. Dit is namelijk een belangrijk kenmerk van een technicus. Stel veel vragen zodat je daarnaast nieuwsgierig, leergierig en geïnteresseerd overkomt.
My rating