ABN AMRO Traineeship experience door Boudewijn Brouwer

Vrouw met map, groep mensen
- On 24 March 2015
Rating
ABN AMRO Traineeship experience door Boudewijn Brouwer https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/abn-amro-traineeship-experience-door-boudewijn-brouwer 4
4

Na mijn studietijd kreeg ik de mogelijkheid om te kiezen tussen traineeships bij een aantal organisaties. ABN AMRO sprak mij het meeste aan, dit kwam met name door de variatie in de sector. Daarnaast is de begeleiding hier erg goed, dat kwam al naar voren tijdens het sollicitatieproces. Alles werd goed gepland, de communicatie verliep soepel en ik kreeg snel feedback.

Inmiddels ben ik elf maanden bezig met mijn traineeship, ik heb mij zo breed mogelijk ontwikkeld binnen de Finance. Bij Accountancy heb ik samen met een projectteam onderzocht hoe we onze accountancy-systemen nog beter op elkaar konden afstemmen. Tijdens mijn tweede opdracht – bij ALM – heb ik gewerkt aan een model om optimaal te voldoen aan de eisen voor een goede kredietrating.

Ik ben net teruggekomen uit New York, waar ik een financieel dashboard heb ontwikkelt van het fundingprofiel van onze Amerikaanse tak. Een opdracht in het buitenland brengt extra verantwoordelijkheid met zich mee. Het was een geweldige ervaring, waar ik erg veel van heb geleerd.

Trainingen
Twee maal per maand kom je samen met je traineeklas en een coach, om te werken aan je competenties. Naast de vakinhoudelijke kennis die hier wordt opgedaan krijg je tussen de trainee-opdrachten door ook fulltime-trainingen. Deze duren maximaal twee weken, hierbij kan je denken aan: Projectmanagement, Communicatietrainingen en Onderhandelingstechnieken.

Opdrachten
Bij ABN AMRO ben je verantwoordelijk voor je eigen succes. Met wat hulp van je begeleiders bepaal je zelf waar je werkervaring op wilt doen en kies je de meest geschikte opdrachten. Je benadert zelf de juiste mensen en je kunt ook op andere afdelingen binnen de bank ervaring opdoen.

My rating