Accountmanager klanttevredenheid NS vertelt

Man staat met handen in zijn zij
- On 20 November 2014
Rating
Accountmanager klanttevredenheid NS vertelt https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/accountmanager-klanttevredenheid-ns-vertelt 0
0

Marein Borgdorff is accountmanager klanttevredenheid binnen NS, ze vertelt hieronder over haar ervaringen.

Eenheid

"Reinheid, voorzieningen en reisinformatie in de trein. Op deze zaken let ik, als accountmanager Klanttevredenheid bij de afdeling Fleetmanagement. Ik moet ervoor zorgen dat we de afspraken op het gebied van klanttevredenheid met het ministerie en onze klanten nakomen. Dat doe ik door de wensen en eisen van alle stakeholders te inventariseren en een goede afweging te maken over wat wel en niet haalbaar is. Een witte vloer in de trein kan mooi zijn, maar als we die in de praktijk niet wit kunnen houden, krijg je uiteindelijk nooit de gewenste uitstraling. Ook zorg ik voor visie en beleid omtrent klanttevredenheid, zodat we niet bij ieder vraagstuk en nieuwbouwproject dezelfde vragen hoeven te stellen en we eenheid krijgen in het materieelpark. Hiervoor werk ik samen met veel verschillende collega’s, van verschillende bedrijfsonderdelen. Ik zie veel collega’s met goede ideeën en energie. Ik houd ervan om met hen samen te werken. Het feit dat we altijd samen dingen kunnen verbeteren en dat er nog zoveel mogelijkheden zijn, geeft mij heel veel energie. Ik ga altijd voor het beste resultaat voor de reiziger.”

Verwachtingen

"Met mijn werk moet ik ervoor zorgen dat mijn collega’s bij Fleetmanagement een trein hebben die we goed kunnen onderhouden en die aan de verwachtingen voldoet. Ik ga altijd voor het beste resultaat voor de reiziger, zo lang het maar praktisch en financieel haalbaar is."

My rating