Advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid Kennedy van der Laan

Advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid
- On 20 November 2014
Rating
Advocaat Verzekeringen & Aansprakelijkheid Kennedy van der Laan https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/advocaat-verzekeringen-aansprakelijkheid-kennedy-van-der-laan 0
0

Tim Kerstholt werkt sinds eind 2012 bij Kennedy Van der Laan. Hij startte hier met een stage, werkte daarna een half jaar als paralegal en is nu advocaat op de sectie Verzekeringen & Aansprakelijkheid.

“Toen ik mijn master Burgerlijk Recht aan de Universiteit Leiden afrondde, had ik nog geen idee waar ik mijn carrière wilde starten. Tijdens mijn studie kreeg ik door kantoorbezoeken vooral een beeld van de advocatuur op de grootste kantoren en daar zag ik mijzelf niet rondlopen. Na mijn afstuderen ben ik gestart als beleidsmedewerker op de universiteit. Tot mijn verbazing begon ik het inhoudelijke juridische werk enorm te missen.

Om erachter te komen of mijn toekomst toch in de advocatuur lag, ben ik stage gaan lopen bij Kennedy Van der Laan, een middelgroot  kantoor dat ik alleen van internet kende. Een vriend uit Leiden werkte er. Vooral zijn opmerking nooit met tegenzin naar zijn werk te gaan vond ik opvallend. Al in mijn eerste stageweek dacht ik: dit is helemaal te gek.

De werksfeer is uitstekend. We werken hard, iedereen is gedreven en streeft hoge kwaliteit na. Van andere advocaat-stagiairs op de opleiding hoor ik wel eens over partners die hen als schreeuwende coaches opjagen. Iets dergelijks ervaar ik niet. Met de opbouwende kritiek die ik krijg, kan ik altijd wat. De meeste druk die ik voel, komt uit mijzelf; we zijn een dienstverlener en ik wil cliënten zo goed mogelijk helpen. Samengevat is mijn werk inhoudelijk leuk, heb ik veel lol met mijn collega’s en is er voldoende aandacht voor de work-life balans. De sectie Verzekeringen & Aansprakelijkheid doet veel zaken voor verzekeraars bij  aansprakelijkheid rond bijvoorbeeld auto-ongelukken. Of fabrikanten schakelen onze hulp in als er iets is met een product. We procederen veel en doen advieswerk. Dat maakt het werk afwisselend. Ik vind het leuk me te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen. Dan zit je ineens in het productieproces van ijsjes of achterhaal je welke krachten vrijkomen bij een botsing.

Over vijf jaar hoop ik nog bij Kennedy Van der Laan te werken. Dan ben ik advocaat-medewerker met een specialisme en ben ik nog gelukkiger en zekerder van mijn kennis en ervaring, omdat ik de opleiding bij De Orde van Advocaten en de aanvullende advocaat-stage opleiding bij Kennedy Van der Laan afgerond heb.”

My rating