Afgewezen? Laat je niet uit het veld slaan!

soliciteren
- On 30 October 2014
Rating
Afgewezen? Laat je niet uit het veld slaan! https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/afgewezen-laat-je-niet-uit-het-veld-slaan 4
4

Het hoort bij het solliciteren en tegenwoordig komt het vaker voor dan ooit: je wordt afgewezen. Je baalt vreselijk want je had zo je best gedaan op je brief, je had alles uit de kast getrokken tijdens je sollicitatiegesprek, en nog ben jij kennelijk niet de juiste persoon voor die baan.

Je bent niet de enige

Je schiet er helemaal niets mee op, maar misschien verlicht het de pijn wel door te beseffen dat je niet de enige bent. In deze tijden van crisis is afgewezen worden meer een regel dan een uitzondering.

De werkeloosheid lijkt iets af te nemen maar alsnog zitten heel veel mensen thuis. Deze zijn allemaal, net als jij, heel hard op zoek naar een baan. Waar vroeger 10 mensen solliciteerden op 1 vacature, kunnen het er nu weleens 100 zijn. Zo wordt de kans een baan een stuk kleiner.

Geef de moed niet op!

Met dit in je achterhoofd moet je beseffen dat het niet eens aan je kwaliteiten ligt als jij die baan niet krijgt. Werkgevers kunnen uit zoveel verschillende potentiële kandidaten kiezen dat zij het beste van het beste vragen.

Daarnaast kunnen werkgevers op dit moment ook (soms bizarre) eisen stellen. Het liefst willen zij een jonge medewerker met 10 jaar ervaring, die voor een schijntje 60 uur per week werkt.

Laat je hierdoor niet uit het veld slaan! Besef dat het niet aan jouw persoonlijkheid of aan jouw kwaliteiten ligt. Het is op dit moment gewoon niet gemakkelijk een (nieuwe) baan te vinden. Blijf wel kritisch naar jezelf kijken. Was je wel goed voorbereid tijdens het sollicitatiegesprek? Is er iets wat je volgende keer beter kan doen om je kansen te vergroten?

Het enige wat tegen het afwijzen helpt, is stug doorgaan. Die baan komt er echt wel! 

My rating