Als je haar (en make-up) maar goed zit!

Als je haar (en make-up) maar goed zit!
- On 25 May 2015
Rating
Als je haar (en make-up) maar goed zit! https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/als-je-haar-en-make-maar-goed-zit 0
0

Dames die wel van een beetje make-up houden opgelet! De sollicitatiewereld werkt net even wat anders dan de gewone wereld. Recruiters willen zo goed mogelijk kunnen kijken naar de verschillen per sollicitant, en willen daarbij kijken naar je inhoud. Zorg dus niet dat je uiterlijk te veel opvalt, want dit beïnvloed het proces.

Een natuurlijke uitstraling werkt het beste. Houd je make-up rustig en maak niet gebruik van harde kleuren. Daarbij kun je van alles met je haar doen, zolang je gezicht maar goed te zien is en het er verzorgd uitziet.

Draag je een hoofddoek voor je geloof,  kies een effen stof met een zacht kleurtje. Printjes en drukke kleuren leiden af.

Voor alle stoere mannen en vrouwen met tatoeages en piercings, kijk naar de functie waarnaar je solliciteert en het beleid. Kleine piercings worden als schattig gezien, grote piercings en tatoeages op bepaalde plekken kunnen soms de verkeerde indruk geven. Je kunt er dan voor kiezen om voor je gesprek een kleinere piercing in te doen en je kleding aan te passen.

Uiteindelijk is het wel belangrijk dat je persoonlijkheid naar voren komt en je je lekker voelt in wat je draagt. 

My rating