Antwoorden op de vragen van een AFM trainee

Vrouw met een zonsondergang op de achtergrond
- On 26 September 2014
Rating
Antwoorden op de vragen van een AFM trainee https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/antwoorden-op-de-vragen-van-een-afm-trainee 3
3

Sandra is sinds 1 januari 2012 trainee bij de AFM. Zij studeerde Rechten in Leiden en woont sinds kort in Amsterdam. Sandra heeft gewerkt bij Juridische Zaken en Toezicht Emissies & Openbare Biedingen en is nu op de helft van haar laatste traineeperiode bij Integriteitstoezicht.

Ik had geen flauw idee wat ‘werken’ eigenlijk betekende toen ik solliciteerde voor het traineeship bij de AFM. Uiteraard heb ik bijbaantjes gehad, maar elke dag, de hele dag in een kantoor zitten? Wat ga je daar dan de hele dag doen? Ik was tegen het einde van een prachtige studententijd in Leiden toch een beetje angstig voor het ‘werkende leven’, waarin ik geen idee had wat mij te wachten stond en waarin ik geleefd zou worden door mijn Outlook agenda.

Maar toen ik het afschrijven van mijn scriptie toch echt niet langer kon uitstellen, was het dan zover. Nu weet ik het antwoord op de vraag en dat antwoord is zeker niet om bang van te worden. Daarom zal ik in deze blog ‘gewoon’ vertellen wat ik gisteren heb gedaan om een poging te wagen om één van de vele vragen die je hebt als starter te beantwoorden.

9.00-9.30 uur:

Ik ben nu op de helft van mijn derde en laatste traineeperiode bij Integriteitstoezicht, een afdeling die zich voornamelijk bezig houdt met onderzoek en handhaving. Ik begin de dag met het bespreken van een boetevoorstel met Juridische Zaken (JZ). Mijn collega en ik hebben vastgesteld dat een onderneming heeft bemiddeld in hypotheken zonder vergunning van de AFM. We overleggen met JZ of en hoe we het dossier kunnen overdragen aan de boetefunctionaris van de AFM.

Reminder:

Eén van mijn vele reminders zegt me dat ik een e-mail moet sturen naar de contactpersoon voor een potentiële stageplek. Als trainee bij de AFM loop je een maand stage bij een marktpartij, zoals een bank of verzekeraar om de financiële wereld ook eens vanuit hun optiek te bekijken.

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Kijk dan op de site van AFM.

My rating