Audit Course Barcelona PwC

 Audit Course Barcelona PwC
- On 04 December 2014
Rating
Audit Course Barcelona PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/audit-course-barcelona-pwc 0
0

‘Al vrij snel kreeg ik een tas thuisgestuurd en allerlei informatie over de Audit Course. De tas was voor mijn spullen, de informatie zodat ik niets zou vergeten. Ik was ondertussen al behoorlijk zenuwachtig voor wat komen ging, maar omdat alles in het begin al goed en duidelijk was geregeld voelde ik me al snel gerustgesteld. Toen was het zover. We zouden naar Barcelona vliegen. Ik ging met de trein naar Schiphol en omdat iedereen dezelfde tas thuis had gekregen, herkende ik een aantal andere deelnemers meteen al op het station. In de trein was het gezellig en toen we uitstapten bij het vliegveld stonden daar nog meer deelnemers te wachten. In een groepje gingen we naar de juiste gate en onderweg zagen we steeds meer deelnemers. Super handig die tassen!  Iedereen aanwezig? Check, oké! Instappen maar!

‘Ondanks dat het november was, konden we nog prima zonder jas buiten lopen in Spanje. Vanaf het vliegveld reden we meteen naar onze verblijfsplaats tijdens de Audit Course, een 4-sterrenhotel met zwembad en alles erop en eraan, midden in het centrum van Barcelona. Tijdens de course waren wij de accountants van een olijfboomgaard. We moesten de eigenaren interviewen en de jaarrekening controleren. Die klopte natuurlijk niet! Het voordeel van deze ‘casus’ was dat het voornamelijk op het terrein van de olijfboomgaard was. In het zonnetje, in een prachtige omgeving met lekker eten en drinken, helemaal top!

‘Met al dat harde werken moest er natuurlijk ook ontspanning zijn. We maakten een tour langs allerlei tapasrestaurants, fietsten door het centrum van Barcelona en feestten tot in de kleine uurtjes in de mooiste clubs van de stad. In- en ontspanning werd zo perfect afgewisseld. Tijdens al deze activiteiten kon je al je vragen stellen aan de meegereisde PwC’ers. Dit was voor mij een mooie manier om heel wat informatie over PwC te weten te komen, met name over de gang van zaken in de praktijk. Na een aantal onvergetelijke dagen en onwijs veel gepassioneerde gesprekken over PwC was mijn doel van de Audit Course geslaagd. Ik had een goed beeld van PwC en de mensen die er werken. En dat beeld beviel me wel. Ik heb mijn studie inmiddels afgerond en mijn eerste werkweken als Associate ook al achter de rug. Wie had dat gedacht toen we vorig jaar aan biertje zaten in Barcelona…’

- Jeroen Jacobs

My rating