Bedrijfscultuur Accenture

Bedrijfscultuur Accenture
- On 31 December 2014
Rating
Bedrijfscultuur Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/bedrijfscultuur-accenture 3
3

Onze aanpak

Wij willen voor onze werknemers een plaats creëren waar optimaal samengewerkt kan worden en waar de werkzaamheden en persoonlijke behoeften van onze mensen ondersteund worden. Dit realiseren wij met de laatste technologieën en tools. Bij ons kun je een werkomgeving verwachten waar de nadruk ligt op teamactiviteiten. De werknemers delen hun kennis met hun collega’s en acculturatie wordt gestimuleerd. Ook het opbouwen van relaties wordt gestimuleerd zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en bij zijn of haar collega’s terecht kan. Nieuwe technologieën worden gebruikt om de steeds mobielere en verdeelde aard van ons werk te ondersteunen. Ten slotte richten wij ons op de verbetering van communicatie en afstand op afstand. Zo verkleinen wij onze ecologische voetafdruk.

Kantoorruimtes

Jouw werkomgeving is dynamisch, net zo dynamisch als de industrieën waarin we werken en de diensten die we onze klanten bieden. De ene keer werk je vanaf de klantlocatie, de andere keer op een van onze delivery center locaties (als onderdeel van een klantteam) of gewoon thuis.

Wat je wel in elk kantoor van Accenture zult terugvinden is dezelfde werkomgeving. Onze kernwaarden zijn in het ontwerp opgenomen en samenwerking en het delen van kennis worden bevorderd en de zichtbaarheid en toegankelijkheid van onze lokale leiders worden vergroot. Een ‘netwerkcafé’ is hier een voorbeeld van. Dit is een plek in een kantoor waarin zowel werkplekken als plekken voor sociale interactie zijn opgenomen. Hierdoor kunnen werknemers en leiders gemakkelijk met elkaar in contact komen.

Onze kantoren zijn ontworpen volgens het beginsel van het eco-efficiëntie. Veel van onze kantoren hebben hier zelfs certificaten voor gekregen. Ook worden onze leveranciers beoordeeld op hun milieuverantwoordelijkheid.

Technologie

Door directe verbindingen (verschillende videoconferentietechnologieën) hoeven onze werknemers minder te reizen. Een voorbeeld van zo’n technologie is Telepresentatie, een videoconferentie-oplossing met HD beeld. Dit geeft levensecht gevoel. Daarnaast hebben alle laptops op kantoor ingebouwde webcams en zijn er op kantoor een reeks van videoconferentiemiddelen aanwezig.

My rating