Bedrijfscultuur van De Nederlandsche Bank

Bedrijfscultuur van De Nederlandsche Bank
- On 18 December 2014
Rating
Bedrijfscultuur van De Nederlandsche Bank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/bedrijfscultuur-van-de-nederlandsche-bank 2
2

Om bij te dragen aan een goede werksfeer organiseert De Nederlandsche Bank meerdere activiteiten door het jaar heen.

De personeelsvereniging van DNB zorgt regelmatig voor aanbiedingen, zo bieden zij tegen een flinke korting kaarten aan voor theaters, circussen en pretparken. Daarnaast zijn er verschillende clubs die gezamenlijk sport beoefenen of hobby’s uitvoeren. DNB biedt al haar werknemers ook een gratis uur sport aan, onder werktijd, in de fitnessruimte van het bedrijf.

Op de Hoge Veluwe heeft De Nederlandsche Bank een eigen landhuis midden in het park voor trainingen en cursussen. Met andere parken heeft DNB samenwerkingsovereenkomsten zodat medewerkers tegen een gereduceerd tarief ook op vakantieverblijven van andere banken kunnen verblijven.

Binnen DNB is er een commissie aangesteld die zich bezighoudt met het verzamelen van Nederlandse Kunst. De medewerkers kunnen voor een bepaalde periode één van de kunstwerken lenen om daar hun kantoor mee in te richten. Van de kunstcollectie worden ook geregeld exposities samengesteld die voor alle geïnteresseerden toegankelijk is.

De Nederlandsche Bank heeft bewust een personeelssamenstelling met veel diversiteit, hierdoor werken er ook veel jongeren bij de bank. Deze jongeren zijn verenigd in ‘Jong DNB’ en organiseren tezamen vele activiteiten die je helpen met het uitbreiden van je netwerk. Zo worden er bedrijfsborrels, bedrijfsbezoeken en culturele uitstapjes georganiseerd.

Het vrouwennetwerk binnen DNB zorgt jaarlijks voor de organisatie van informele lunches met als doel het uitbreiden van het netwerk van de aanwezigen. Daarnaast worden er interactieve lezingen en praktische workshops gegeven.

Als laatst heeft De Nederlandsche Bank ook een netwerk voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele medewerkers: GayNB. Dit netwerk, dat al uit 2007 stamt, heeft als doel om elkaar beter te leren kennen en te ondersteunen waar nodig. Daarnaast zorgt het voor het zichtbaar maken van de diversiteit van DNB zowel intern als extern. Om dit te bewerkstelligen organiseert GayNB workshoplunches en neemt zij deel aan de ‘Roze borrel’ van bedrijfsnetwerken, welke maandelijks plaatsvindt. Sinds 2009 vaart GayNB met een eigen boot mee in de Canal Parade tijdens de Gay Pride

My rating