Beginnen als trainee bij AFM

Beginnen als trainee bij AFM
- On 26 September 2014
Rating
Beginnen als trainee bij AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/beginnen-als-trainee-bij-afm 0
0

Voor starters met een afgeronde masteropleiding en maximaal één jaar werkervaring heeft de AFM een traineeship ontwikkeld. Het programma begint in januari en bestaat uit drie plaatsingen bij drie verschillende afdelingen. In twee jaar wordt de starter opgeleid tot allround toezichthouder.

Vanaf de eerste dag is de starter bezig met een intensief opleidingsprogramma, gericht op het snel verkrijgen van kennis, vaardigheden en zijn/haar eigen ontwikkeling. Ook wordt hij/zij ingezet bij uitdagende projecten, meestal in multidisciplinaire teams. Na twee jaar zal hij/zij instromen bij een van de deelnemende afdelingen.

Belangrijk voor dit tweejarige traject, waarin leren wordt gecombineerd met presteren, is dat de starter een hoge dosis energie en enthousiasme heeft en affiniteit met de financiële markt. Daarnaast is het ook van belang dat de starter veel belangstelling heeft voor zowel de kapitaalmarkten als de financiële ondernemingen, omdat hij/zij met zo veel mogelijk aspecten van het toezicht in aanraking komt.

Het sollicitatieproces gaat als volgt:

Stap 1: Het online sturen van cv, motivatiebrief, cijferlijst van de masteropleiding en een foto. Er wordt niet alleen gekeken naar de opleiding en werkervaring van de sollicitant(e), maar ook naar de nevenactiviteiten (vereniging, bestuur, stage/afstudeeropdracht) en naar een goede motivatiebrief.

Stap 2: Als de sollicitant(e) op basis van stap 1 wordt geselecteerd, wordt hij/zij uitgenodigd voor het maken van een capaciteitentest en competentietest via een onafhankelijk bureau.

Stap 3: Afhankelijk van de uitkomst van beide testen moet de sollicitant(e) deelnemen aan de Trainee-selectiedag. Dit zijn twee gesprekken met vier gesprekspartners. Als deze gesprekken positief worden afgesloten, wordt de sollicitant(e) een contract aangeboden. 

My rating