Beken kleur! Een sollicitatiestrategie die echt werkt.

Succesvolle solllicitatiestrategie, ervaringen en tips van en voor young professionals en starters.
- On 14 October 2014
Rating
Beken kleur! Een sollicitatiestrategie die echt werkt. https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/beken-kleur-een-sollicitatiestrategie-die-echt-werkt 3.2
3.2

Afgelopen week al weer twee coachclienten, Janneke en Maarten, die me opbelden met het nieuws dat ze een baan hebben. Het CBS bevestigt met cijfers ook dat er meer vacatures bij zijn gekomen. Mooi! Maar hoe ga jij daar het meest van profiteren? De concurrentie blijft immers groot. Formuleer een persoonlijke sollicitatiestrategie, waarvan jij het startpunt bent.

Janneke heeft eerst op een rijtje gezet wat haar kracht en het profiel van haar droombaan zijn. “Juist door te weten wie ik ben, wat ik kan en van wat voor baan en bedrijf mijn hart sneller gaat kloppen, had ik meer kans in het sollicitatieproces dan andere kandidaten. Ik ging er echt voor.” Bevestigt Janneke als ik vraag naar haar succes.

Begin met 360 graden feedback. In gesprek met vrienden, oud-collega’s en familie heeft Janneke haar kracht in kaart gebracht. “Het vragen stellen aan mijn omgeving over mijn kwaliteiten, competenties, valkuilen, drijfveren en interesses, legde echt mijn kwaliteiten bloot die ik zelf over het hoofd zag omdat ze voor mij vanzelfsprekend zijn.” Ook het maken van een persoonlijkheidstest als MBTI zal je zelfkennis daarover vergroten.

Maarten heeft vervolgens een korte onderscheidende pitch geschreven. “Een pitch is nuttig voor je samenvatting op LinkedIn, en het introduceren van jezelf op sollicitatiegesprekken of borrels. Het was even ploeteren op specifieke termen, die echt iets zeggen over mij. Zo kwam ik met creatief, maar dat blijkt de meest gebruikte competentie te zijn op LinkedIn profielen.”

Tenslotte, stel jezelf de vraag in wat voor werkomgeving en bedrijfscultuur, je jezelf ziet werken. Wees eerlijk, is geld verdienen het belangrijkst, of wil je vooral wat voor een ander betekenen. Wil je doorgroeien als expert, of juist als leidinggevende. Loop je graag in pak rond, of op slippers? “Het belangrijkste wat ik heb gedaan, is me steeds de vraag gestel­­­­­­­­­d waarom een baan of bedrijf me aansprak.” Handige oefeningen die je verder op weg helpen staan in Welke kleur heeft jouw parachute door R. Bolles. Volgende blog meer over hoe je er voor zorgt dat je op gesprek wordt uitgenodigd.

My rating