Ben jij Google-proof?

Google ziet alles
- On 30 October 2014
Rating
Ben jij Google-proof? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ben-jij-google-proof 0
0

Of je het nu netjes vindt of niet, tegenwoordig doen de werkgevers het allemaal: jou van tevoren opzoeken op Google. Deze niet te stoppen zoekmachine onthoudt alles. Het zou dus zomaar kunnen dat jij met je jasje en je dasje keurig chic op sollicitatie gaat, terwijl je toekomstige baas net wat minder nette foto's heeft opgedoken.

De eerste indruk maak je maar één keer

Helaas blijft op internet niets verborgen. Zelfs lelijke recensies kunnen naar voren komen als je jouw naam intypt. Al voordat je überhaupt enige indruk hebt gemaakt, kan deze door Google verpest zijn. Om te voorkomen dat je straks met het schaamrood op je kaken zit, is een rondje langs alle zoekresultaten geen slecht plan.

Staan er foto's op het internet waar je liever niet aan herinnerd wordt? Of heb je uit boosheid wel eens een blog geschreven die eigenlijk niet door de beugel kan? Zorg ervoor dat dit wordt verwijderd of wees in ieder geval voorbereid op het feit dat je eventuele werkgever dergelijke informatie ook te zien krijgt.

Toch maar geen party foto's op Facebook

Ook is het een goed idee om stil te staan bij wat je allemaal op social media plaatst. Misschien was het vroeger leuk om party foto's te uploaden, tegenwoordig is het wellicht verstandiger deze in je privé collectie te bewaren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor 'grappige' quotes via Twitter of selfies op Instagram. 

Zo kom je niet alleen over als een nette jongeman of een slim en pienter meisje, maar laat Google ook nog eens zien dat je dat echt bent! 

My rating