Business Analyst CRM Avanade

Business Analyst CRM Avanade
- On 14 November 2014
Rating
Business Analyst CRM Avanade https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/business-analyst-crm-avanade 3
3

Lieke Lucius: 'Het is leerzaam om met een offshore team te werken en op deze manier andere culturen te leren kennen’

Alweer bijna een jaar ben ik aan het werk bij Avanade als Business Analyst binnen de serviceline CRM. Een jaar waarin ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, voor uitdagingen heb gestaan en vooral ontzettend veel heb geleerd.

Mijn eerste jaar bij Avanade

In mijn eerste jaar bij Avanade heb ik de mogelijkheid gekregen mezelf te ontwikkelen op verschillende gebieden. Zo heb ik de ruimte gekregen om mee te kijken op een project, heb ik cursussen gevolgd, Microsoft certificaten behaald, mijn bijdrage mogen leveren aan een sales project en ben ik al een hele tijd aan de slag als functioneel consultant op een groot project. Met mijn bedrijfskundige achtergrond was vrijwel alles wat met IT te maken had nieuw voor mij. Vooral de eerste weken moest ik wennen aan de vele IT en BA (business analysis) termen die gebruikt worden. Gelukkig worden deze termen je snel eigen en gebruik ik ze zelf ook dagelijks.

Op het moment zit ik al een geruime tijd op een groot Accenture project als scope consultant. In deze rol sta ik dicht bij de business waar veranderingsverzoeken vandaan komen. Op basis van deze veranderingsverzoeken analyseer ik de impact op processen, systemen, data en organisatie. Het gaat dus niet alleen om IT, maar ook om de processen en organisatie daaromheen. Op deze manier kunnen we als team een totaaloplossing bieden. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het inventariseren van requirements, faciliteren van workshops, het bepalen van oplossingsrichtingen en zorgdragen voor een goede overdracht naar het offshore ontwikkelingsteam in India. Het is leerzaam om met een offshore team te werken en op deze manier andere culturen te leren kennen. Zo is het daar een stuk gebruikelijker om als vrouw in de IT aan de slag te gaan. Een van de scrum teams bestaat zelfs alleen uit vrouwen, waar ik sinds de transitie naar Scrum way of working op het project ook een deel van uit maak. Al met al heb ik in een korte tijd erg veel geleerd, met veel hulp van Avanade en Accenture collega’s.

De Avanade Experience

Naast het werken, is er ook tijd om op een leuke en informele manier collega’s te ontmoeten. Er worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd zoals de clubmeeting waar alle collega’s in de avond bij elkaar komen. Door de groei van Avanade wordt het wat drukker, maar bijzonder is dat ondanks de groei het saamhorigheidsgevoel blijft.

My rating