Business Consultant Products, Accenture

Werken als Business Consultant Products bij Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Business Consultant Products, Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/business-consultant-products-accenture 5
5

Wat ik doe
Ik werk als consultant bij Consumer Goods & Services klanten. Ik help hen met verandermanagement, training, het gebruiksvriendelijk maken van systemen, en bijvoorbeeld de ontwikkeling van functionaliteiten van nieuwe systemen. Momenteel doe ik een project bij een grote bedrijf in de consumer goods, waar we een nieuw software systeem gaan implementeren wat wereldwijd door duizenden mensen gebruikt zal gaan worden. Ik help met het ontwerp van de functionaliteiten van dit systeem en met het gebruiksvriendelijk maken van de gebruikersinterface.
Naast mijn inhoudelijke werk help ik regelmatig mee met het organiseren van uitjes, etentjes en events voor collega’s.
Ook ben ik naast mijn werk veel aan het hardlopen. Mijn doel is om binnen een paar jaar aansluiting bij de Nederlandse top te vinden. Accenture sponsort mij hierin waardoor ik meer tijd aan hardlooptrainingen kan besteden.

Mijn advies
Volg je ambities! Als je ergens goed in bent en ambities binnen en buiten je werk hebt, maak dit bespreekbaar. Als je een realistisch plan hebt voor hoe je dit wilt bereiken, dan lukt het ook vaak om mensen daarin mee te krijgen en dan is het echt gaaf als je ziet dat je plan wordt uitgevoerd.
Binnen Accenture is erg veel mogelijk, en het beste en meeste hieruit halen werkt het beste als je zelf het plan maakt en checkt of je op de juiste route zit om dit plan waar te maken.

Een dag in mijn leven
‘s Ochtends check ik altijd eerst of ik mail heb en wat er voor die dag in mijn agenda staat. Dan heb ik meestal wat tijd om documenten, presentaties of ontwerpen te maken. Vaak lunchen we samen met collega’s in de kantine. En ik heb dagelijks verschillende meetings, bijvoorbeeld om voortgang te bespreken, om met collega’s uit India nieuwe ontwerpen te bekijken of om met de klant te zien of het ontwerp voldoet aan hun wensen.

My rating