Business Controller over zijn functie NS

Business Controller over zijn functie NS
- On 13 November 2014
Rating
Business Controller over zijn functie NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/business-controller-over-zijn-functie-ns 0
0

Lex Schoenmaekers is Business Controller bij NS, hij vertelt hieronder over zijn ervaringen binnen zijn functie.

De verbindende factor
Als controller werk ik in een team met vijf collega’s bij NedTrain. We vormen de verbindende factor tussen de business units en de holding, en hebben dus continu contact met andere disciplines en collega’s door het hele land, maar ook over de grens.

“Alles heeft hier met alles te maken, en iedereen heeft daar z’n eigen rol in. Heel fascinerend.”

Het beeld dat ik van tevoren had over NS, bleek in werkelijkheid heel anders. Je werkt hier in een hele open en collegiale sfeer met veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid. Een cultuur die me meteen aansprak. Je krijgt de kans om zelfstandig projecten op te pakken en uit te werken. En of je nu thuis wilt werken of op locatie, het Nieuwe Werken is prima geregeld. Wat me ook opviel waren de vele jonge mensen die hier werken. Bovendien heb je ontzettend veel doorgroeimogelijkheden en ontwikkelingskansen.

Alle kanten op
Er zijn zoveel verschillende financiële disciplines, je kunt alle kanten op binnen NS. Van NedTrain, Vastgoed, Reizigers tot NS Stations, noem maar op. Om de breedte van het bedrijf te ontdekken, krijg je de kans om bij andere bedrijfsonderdelen mee te lopen. Zo heb ik al eens meegereden op de bok naast een machinist en ook een dagje meegewerkt op het contactcentrum. Leerzaam, maar ook gewoon erg leuk.

My rating