Business course van Tata Steel

Bouwkunde
- On 06 April 2015
Rating
Business course van Tata Steel https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/business-course-van-tata-steel 3
3

Daan Stienstra is student aan de Rijksuniversiteit Groningen en één van de 25 studenten die begin februari heeft deelgenomen aan de tweedaagse Business-Course van Tata Steel. Met drie snelle vragen kijken wij samen met Daan terug naar dit event.

Welk beeld heb je van Tata Steel gekregen?

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik Tata Steel eigenlijk helemaal niet kende. Mijn interesse was gewekt door andere studenten die vanuit Groningen naar IJmuiden zijn gegaan. Ik had een beeld van een staalbedrijf waar in grote volumes één standaard product wordt gemaakt. Ik heb nu gezien dat klantspecificaties heel belangrijk zijn en voor veel diversiteit zorgen. Een veranderende en uitdagende wereld waarin kosten- en energiebesparing zeer belangrijk zijn.”

Hoe heb je deze Business-Course ervaren?

“Ik heb in deze twee dagen echt veel gezien, de trainingen die ik heb gevolgd waren ook erg leerzaam. Het meest positieve is naar mijn idee de betrokkenheid van iedereen die heeft meegeholpen aan de organisatie. Ik heb vaker een business course gevolgd, maar niet eerder met zoveel betrokkenheid van de verschillende afdelingen en managers. Het was erg eenvoudig om contact met iedereen te kunnen maken. Dit gevoel heb ik ook bij de andere deelnemers geproefd.”

Wat heb je geleerd tijdens deze Business-Course?

“Wat mij vooral bij is gebleven is dat problemen in de productie wel technisch van aard kunnen zijn, maar dat deze vaak te herleiden zijn naar beslissingen die veel eerder in het proces zijn genomen. Ik heb gezien hoe belangrijk het is dat er een goede communicatie is met de werkvloer. Dat je met mensen werkt die je bij veranderingen mee moet krijgen en dat dit veelal mensen zijn met een enorme kennis van het proces. In zo’n situatie is veranderen echt een uitdaging. Dit vraagt om goede sociale vaardigheden, vaardigheden die je op de universiteit niet geleerd krijgt.”

My rating