Business Experience Brussels 2013 KPMG

Business Experience Brussels 2013
- On 19 December 2014
Rating
Business Experience Brussels 2013 KPMG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/business-experience-brussels-2013-kpmg 3
3

In november 2013 begonnen 30 talenten aan de Business Experience Brussels. Marlies Minks, supervisor Audit bij KPMG, was mentor tijdens de business course en vertelt over de vijf intensieve maar mooie dagen.

20 November 2013 was het dan zo ver, de jaarlijkse business course van KPMG ging van start! ’s Ochtends vroeg vertrok ik naar Schiphol om ter plaatse samen met mijn mede case-mentor de laatste zaken voor de case-dag voor te bereiden. Ondertussen kwamen alle studenten op Schiphol aan om daarna gezamenlijk taart te eten ter viering van de start van de business course. Dertig studenten die de kans krijgen om KPMG beter te leren kennen en KPMG de studenten. De sfeer zat er van het begin goed in, met de gezellige groep studenten beloofde het een leuke week te gaan worden.

Vanaf Schiphol waren we met de Thalys in anderhalf uur in de metropool van Europa: Brussel. De volgende dag zijn we gestart met een bezoek aan de Europese Unie. Wat een indrukwekkend pand en interessante sprekers. Na een overheerlijke lunch was het moment aangebroken om te starten met een introductie van de case. Het was een intensieve case-middag maar daarna was het tijd voor ontspanning: bij Brussels bekendste chocolademaker stond een workshop op het programma. De volgende dag, dag drie van de business course alweer, stond volledig in het teken van de case. In vijf groepen werd de hele dag uiterst geconcentreerd aan de case gewerkt, welke de volgende ochtend, dag vier, aan een delegatie van partners gepresenteerd moest worden. Wat een toptalenten waren er mee! Als case-mentor vond ik het ontzettend leuk om te zien dat studenten de case boven verwachting uitwerkten. Mijn complimenten aan alle deelnemers van de business course 2013!

Eindelijk mochten we Manneke Pis aanschouwen (iets waar ik mij al maanden op had verheugd), Belgische frieten eten en speciaalbiertjes drinken. Dit was het echte Brussel en ik moet zeggen dat het mij goed is bevallen. Na deze culturele middag was het tijd om ons op te frissen en klaar te maken voor de laatste avond, het feest in de meest gave club en kerk die Brussel kent: Club Spirito. Het was enorm gezellig en het feest duurde nog tot in de late uurtjes. Wederom heb ik een topweek gehad tijdens de business course en kan ik het alle studenten aanraden om je aan te melden voor 2014, want er is geen betere manier om KPMG te leren kennen!

My rating