Change Management Consultant Accenture

Change Management Consultant Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Change Management Consultant Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/change-management-consultant-accenture 0
0

Wat ik doe
Als management consultant op het gebied van Change Management ben ik betrokken bij projecten waarin de klant een verandering doormaakt. Dit kunnen allerhande veranderingen zijn, vaak is het gerelateerd aan het gebruik van een nieuw IT systeem. In een notendop help ik op het project met het in kaart brengen wat de verandering precies is en wat de gevolgen zijn, een impact analyse. Daarna bepalen wie in de organisatie hierdoor geraakt wordt en welke acties we moeten opzetten om er voor te zorgen dat de organisatie kan en wil veranderen. Meestal gaat het om internationale projecten, dus dan wordt er zowel een plan voor de gehele organisatie en het project, maar ook per specifieke locatie, gemaakt. Voor de verschillende locaties zorg ik tijdens de implementatie dat zij voldoende ondersteuning krijgen om de change management activiteiten uit te voeren.
Naast het project is er nog veel meer te beleven binnen Accenture en houd ik me ook graag bezig met ‘Serious Gaming’. Erg interessante en leuke interventies die je op verschillende momenten in een project kunt inzetten om bijvoorbeeld mensen te laten ervaren wat de verandering zal zijn of welke vaardigheden belangrijk zijn.

Een dag in mijn leven
Mijn dagen kunnen behoorlijk verschillend zijn! Voor mijn huidige project, de implementatie van een systeem wereldwijd, werk ik veel vanuit ons eigen kantoor in Amsterdam aangezien de klant in het buitenland gestationeerd is en het niet noodzakelijk is iedere dag daar te zijn. Dit betekent dat ik veel conference calls heb om zaken te presenteren, te overleggen en af te stemmen. Aan de andere kant betekent het ook dat ik m’n dag indeling voor het grootste deel zelf bepaal en ik lekker op de fiets naar m’n werk kan!
Met enige regelmaat ga ik echter ook naar de locaties in het buitenland. Meestal voor een paar dagen om bepaalde meetings te faciliteren en de locaties te ondersteunen in Change Management activiteiten. Deze tripjes zijn vaak erg intensief, veel meetings, veel mensen ontmoeten en veel acties achteraf. Maar gelukkig wordt er ook altijd tijd gemaakt voor een gezellig uitje en diner! Kortom, veel afwisseling qua werkzaamheden, locaties en collega’s!

My rating