Checklist Eneco interim-sollicitatie

Banken, stoelen, kantoor, groen
- On 30 September 2014
Rating
Checklist Eneco interim-sollicitatie https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/checklist-eneco-interim-sollicitatie 3
3

Werken als interimmer bij Eneco? Dat kan, maar zorg dat jouw sollicitatie opvalt! Je krijgt maar één kans om indruk te maken voor die éne opdracht. Dus: laat geen ruimte voor twijfel en overtuig Eneco, met een top-sollicitatie. De sollicitaties vliegen over de bureaus bij de recruiters van Eneco. Nette, verzorgde sollicitaties die helder overkomen, maar helaas ook cryptische cv’s met spelfouten. Waar let een recruiter nou precies op bij het beoordelen van de papieren sollicitaties?

Check 1: volledige informatie
Controleer of de informatie op je cv volledig is. Denk aan: wanneer volgde je je opleidingen, haalde je je diploma? Staan er geen onverklaarbare ‘gaten’ in je cv? Als je bijvoorbeeld een tijd geen opdracht hebt gehad, wat deed je in die periode?

Check 2: blijf in beweging
Laat zien dat jij jezelf blijft ontwikkelen en je kennis up-to-date houdt. Zorg dat je regelmatig cursussen/trainingen volgt en vermeld deze op je cv.

Check 3: inhoud motivatie
De motivatie is een korte toelichting waarom jij de opdracht wilt en kunt doen. Wees enthousiast, vermeld alleen zaken die níet letterlijk uit je cv blijken en houd het kort.

Check 4: taalkundig in orde
We weten het allemaal, toch gaat het nog zo vaak mis. Spelfouten doen ernstig afbreuk aan jouw sollicitatie. Laat dit checken, bijvoorbeeld door een vriend(in).

Check 5: duurzame motivatie
Het betekent veel voor Eneco als jij ons duurzaamheidskarakter onderstreept en onze visie wilt uitdragen. Als jij oprechte feeling met duurzaamheid hebt, laat ons dit weten en onderbouw het liefst met feiten. Dit speelt zeker positief mee.

Check 6: puntjes op de i
Ziet jouw sollicitatie er verzorgd uit? Denk aan een overzichtelijke opmaak, volledig LinkedIn-profiel en een representatieve foto. Tip: investeer in een goede foto.

Voldoen aan alle harde eisen..?
Een vraag die ik als recruiter vaak krijg is: moet je voldoen aan alle harde eisen? En ja, dit is heel belangrijk. De selectie begint bij je cv. Dit is de drempel om jou uit te nodigen. Pas in het gesprek gaat jouw persoonlijkheid zwaar wegen: wie ben je, is er een klik, pas je in onze cultuur?

Je moet met je cv het vertrouwen geven dat jij met jouw ervaring de juiste man of vrouw bent. Met duidelijk omschreven successen op eerdere – bij voorkeur vergelijkbare – opdrachten. Je cv is je visitekaartje. Dat wat jou verkoopt als interimmer. Besteed er aandacht aan.

Graag tot ziens bij Eneco
Eneco is een bedrijf met een missie, met prachtige faciliteiten, betrokken collega’s, volop mogelijkheden en fijne (flexibele) werkplekken. Ik ben altijd op zoek naar de beste persoon voor de opdracht. Dat je als sollicitant voldoet aan het functieprofiel is cruciaal, maar er is méér. Laat zien dat je graag bij ons wil werken en steek tijd en moeite in je sollicitatie. Tot ziens bij Eneco?

My rating