Communitymanager Achmea

Communitymanager Achmea
- On 03 October 2014
Rating
Communitymanager Achmea https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/communitymanager-achmea 2
2

Tour de France: 'Even Apeldoorn bellen'

De afgelopen vijf jaar zat ik nu of al in Frankrijk, of me te verheugen op de komende weken. Samen met een man of vijf (op één na allemaal Centraal Beheer collega's) in een busje met tentjes en racefietsen op weg naar de Tour de France.

Maanden van tevoren het parcours al uitgebreid doorgenomen, etappes met rood aangestreept die we zouden gaan bezoeken en campings gereserveerd. Of via Google Earth op een berg gemarkeerd waar we wel met tentjes in de berm of een Alpenweide zouden kunnen wildkamperen. Alles om de Tour de France een paar dagen van zo dichtbij mogelijk mee te maken. De laatste jaren zelfs met eigen racefiets mee om zelf een berg of wat te bedwingen.

En dit jaar dus een keertje niet. Het etappeschema leende zich niet voor een etappe of 3, 4 achterelkaar bezoeken en de eigen zomervakanties vielen ook niet lekker. Vandaar dat we in mei de Giro d'Italia hebben bezocht in sneeuw en andere barre omstandigheden. Ook erg gaaf trouwens!

En nu volg ik de Tour vanuit huis. Net nu Bauke Mollema en Laurens Ten Dam zo goed van voren rijden. Zou het één met het ander te maken hebben?

Maar wat heeft dit te maken met mijn werk bij Achmea, anders dan dat ik met een paar collega's jaarlijks een leuk uitstapje maak?

Ik ben me aan het inwerken in mijn nieuwe rol als Communitymanager. Onderdeel daarvan is het bedenken van zogenaamde inhakers. Situaties die zich lenen om het stempel 'Even Apeldoorn bellen' te geven. En toen tijdens de eerste etappe de bus van de Australische Orica Greenedge-ploeg vast zat onder de finishboog kon en mocht het natuurlijk niet uitblijven.

- Matthijs Algra

My rating