Competenties tijdens een stage bij van Lanschot

Skiers
- On 03 May 2015
Rating
Competenties tijdens een stage bij van Lanschot https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/competenties-tijdens-een-stage-bij-van-lanschot 4
4

Tijdens een stageperiode is het belangrijk om verschillende competenties te ontwikkelen. Toen Marissa bij Van Lanschot ging stage lopen was dit dan ook een van haar prioriteiten. Terugkijkend naar haar tijd bij het bedrijf is ze dan ook tevreden dat ze erg gegroeid is in haar vermogen om te netwerken, initiatief te nemen en haar bewustzijn van haar omgeving. 

Situatie

Aan het einde van mijn stageperiode werd de competentie concreet zichtbaar. Er kwam naar voren dat ik een netwerk heb opgebouwd tijdens de afgelopen periode. Er werd mij door een aantal collega’s gezegd dat ik altijd contact op mag nemen en zij hebben inmiddels zo’n groot netwerk dat ze me overal bij willen helpen. Als ik contact wil met iemand mag ik ze altijd bellen zodat zij contact met hen opnemen voor mij om mij ergens voor te stellen. Voornamelijk mijn twee meest directe collega’s Patricia van Schenkhof en Hanneke van Eijndhoven zijn bij deze competentie betrokken. Voornamelijk Patricia is zeer bekend in heel de evenementenbranche en ik moet ook echt contact met haar onderhouden. Het doel van een groot netwerk besef ik heel goed, het kan later zorgen voor informatie steun en medewerking zoals benoemd hierboven. Het zou kunnen leiden tot een kans die ik anders niet gekregen had.

Gedurende de stage had ik nog niet het idee dat ik uiteindelijk mijn netwerk behoorlijk heb aangevuld en dat de stageperiode ook een hele belangrijke periode daarin is. Ik was bang dat ik mijn stage niet voldoende benutte, maar nadat ik er met Hanneke over gesproken had besefte ik welke kleine gesprekken etc. er al voor zorgen dat ze in je netwerk terecht komen.

My rating