Consultant Communications, Media & Technology bij Accenture

Werk van een Consultant Communications, Media & Technology bij Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Consultant Communications, Media & Technology bij Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/consultant-communications-media-technology-bij-accenture 0
0

Wat ik doe
Wat ik doe….dat is in de afgelopen 2,5 jaar ontzettend uiteenlopend geweest. Ik ben begonnen met een Business Process Outsourcing traject, waarin bepaald werk bij een klant werd overgenomen door Accenture in Manila. Hierbij heb ik processen in kaart gebracht en samen met de klant de kennisoverdracht voorbereid en uitgevoerd in Manila. Het was natuurlijk fantastisch om 4 weken naar het Accenture Delivery Center in de Filipijnen te gaan hiervoor. Daarnaast heb ik gewerkt aan een analytics project waarbij we klantdata en netwerkdata hebben gekoppeld om hier analyses mee uit te voeren. En heb ik meegeholpen aan verschillende sales trajecten binnen de Communication, Media & Technology industrie.

Een dag in mijn leven
Wanneer ik een project bij de klant doe betekent dit voor mij vroeg op om met de trein naar de klant te reizen. Daarna begint mijn dag met emails, verschillende meetings en het verwerken van input. Hoewel er natuurlijk altijd onverwachte acties komen die gedaan moeten worden.
In de periodes dat ik aan Business Development projecten werk kan ik lekker op de fiets naar kantoor in Amsterdam. Dit zijn vaak korte trajecten waarin veel moet gebeuren. Lekker druk dus en veel ad hoc verzoeken, feedback verwerken en overleggen met collega’s.

Mijn advies
Accenture is een bedrijf waar je in een korte tijd ontzettend veel kan leren. Mensen zijn jong, ambitieus en staan open om je te helpen. Er zijn veel mogelijkheden in verschillende richtingen. Voordat ik bij Accenture kwam werken had ik nooit gedacht ooit in consultancy terecht te komen, maar na ruim 2,5 jaar ben ik blij dat ik dit besluit toch heb genomen. Dus wanneer je het leuk vindt om veel nieuwe dingen te leren en in een hoog tempo te werken met verschillende klanten, dan zou Accenture zomaar een goede baan voor jou kunnen hebben.

My rating