Consultant Financial Services bij Accenture

Werken als Consultant Financial Services bij Accenture
- On 14 November 2014
Rating
Consultant Financial Services bij Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/consultant-financial-services-bij-accenture 3
3

Oskar werkt als Consultant Financial Services bij Accenture. Hij vertelt wat hij doet, hoe een dag uit zijn leven eruit ziet en geeft advies aan werkzoekenden.

Wat ik doe
Bij een grote bank assisteert Accenture momenteel bij het creëren en implementeren van een compleet nieuw handelssysteem voor de financiële markten. Binnen het projectteam dat hiervoor aangesteld is ben ik verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, het testen en de uiteindelijke oplevering van verscheidene interfaces tussen het nieuwe systeem en allerlei andere systemen binnen de bank. Dit betekent dat ik niet alleen developer ben, maar ook actief de eisen van belanghebbenden (stakeholders) documenteer en zorg dat het eindresultaat overeenstemt met hun verwachtingen. Bij al het bovenstaande is het van belang dat ik zowel mijn opgedane kennis over de financiële markten als mijn IT-vaardigheden combineer.

Een dag in mijn leven
Een typische dag op kantoor begint met het openen van mijn agenda. Vaak staan daar één of meerdere meetings met stakeholders in. Dit kan gaan over de voortgang van een bepaald deel van het project, of over de eisen die een bepaalde afdeling stelt aan het systeem dat wij aan het implementeren zijn. Ik gebruik dat soort input vervolgens om modellen aan te passen, of ik ga in gesprek met projectgenoten om verdere informatie op te vragen. Al dit soort dingen documenteer ik, zodat anderen duidelijke en overzichtelijke informatie hebben met betrekking tot al mijn werk. Daarnaast ben ik vaak een deel van de dag bezig met het ontwerpen van delen van het systeem, of het bekijken van testresultaten: doet het systeem daadwerkelijk wat de eindgebruiker wil?

Mijn advies
Ik zou iedereen die een nieuwe uitdaging zoekt kunnen aanraden te solliciteren bij Accenture. Er is een breed scala aan mogelijkheden, niet alleen in de verschillende afdelingen waar je terecht kan komen maar ook in iedere functie op zich. Jezelf ontwikkelen kan uitstekend bij Accenture; ik ben zelf begonnen in een totaal nieuw vakgebied en was binnen een maand in staat een nuttige bijdrage te leveren aan het betreffende project. Een ander groot voordeel is dat de collega’s bij Accenture jong en sociaal zijn: een leuke omgeving om in te werken dus!

My rating