Consultant Roland Berger vertelt

Consultant Roland Berger vertelt
- On 08 January 2015
Rating
Consultant Roland Berger vertelt https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/consultant-roland-berger-vertelt 0
0

Bram werkt als Consultant sinds juli 2012 bij Roland Berger.

‘Na de start van mijn Master Offshore Engineering in Delft, kreeg ik het gevoel dat ik langzaam moest gaan beginnen met het oriënteren op de arbeidsmarkt. Al snel kwam ik in aanraking met consulting en besloot ik door middel van verschillende business courses te onderzoeken of dit iets voor mij was. Zo deed ik ook mee aan 'The Pitch'.

The Pitch was een groot succes en na afloop heb ik contact gehouden met de begeleider van mijn groepje. Ook hebben we de mogelijkheden van een stage besproken. Gelukkig kon ik een paar weken later (als student in pak) het Roland Berger kantoor op de Zuidas binnenlopen voor de start van mijn stage. 
Na een eerste introductie, een rondleiding door het kantoor en de ontvangst van mijn computer, kon het echte projectwerk beginnen. De hele middag stond in het teken van de briefing over het project. Mijn projectteamgenootje kon mij de 'ins and outs' van het project vertellen en bovendien kreeg ik ook de basics van het functioneren van een bank uitgelegd.  Een compleet andere sector dan mijn studie, maar van te voren had ik aangegeven graag een project in de financial services sector te willen doen.

Het contrast met het studentenleven was erg groot! Op dag twee liep ik al bij de klant rond en kon ik meteen aan de slag met een aantal analyses. Hierdoor begon ik het project en de klant steeds beter te begrijpen. Bovendien mocht ik ook mee het land in om verschillende workshops te geven en interviews af te nemen.

Mijn hele stage heb ik meegedraaid op hetzelfde project. Ik vond dit heel leerzaam want zo groei je echt in het project. Bovendien was het projectteam erg gezellig en waren er ook een aantal uitjes met de klant die ik mee kon pakken.

Op vrijdagen werkte het team altijd op kantoor en daardoor had ik genoeg mogelijkheid om ook met de andere consultants te spreken. Zo kreeg ik een goed beeld van wat er allemaal gebeurde op kantoor. Vooral de vrijdagmiddagborrel en de office events, zoals de voetbalwedstrijd tegen het Belgische kantoor, waren leuke manieren om het kantoor te leren kennen. 
Nadat de drie maanden stage voorbij waren, ben ik aan mijn afstuderen begonnen. Tijdens die periode heb ik goed nagedacht en rondgekeken en uiteindelijk besloten weer terug te komen naar Roland Berger. Hier werk ik nu met veel plezier!’

My rating