Contact met je toekomstige werkgever

Contact met je toekomstige werkgever
- On 11 September 2014
Rating
Contact met je toekomstige werkgever https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/contact-met-je-toekomstige-werkgever 4
4

Als je Twitter in wil zetten om in contact te komen met je (misschien wel) toekomstige werkgever, is het in de eerste plaats natuurlijk handig dat je op zoek gaat naar de profielen van de bedrijven die jij interessant vindt. Volg deze bedrijven, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en van eventuele nieuwe vacatures. Op deze manier ben je beter in staat om op een laagdrempelige manier contact met ze te leggen.

Zorg er ook voor dat jij zelf de moeite waard bent om gevolgd te worden. Promoot niet alleen jezelf, maar voorzie je volgers ook van aantrekkelijke en inhoudelijke tweets: zorg voor interactie. Laat zien waar je interesses naar uit gaan en dat je het vakgebied volgt. Tweet over interessante ontwikkelingen, retweet artikelen van vaksites, retweet en reply anderen.

Gebruik Twitter ook als een manier waarop je op een laagdrempelige manier contact kunt leggen met werkgevers. Je kunt bijvoorbeeld tweets die zij plaatsen retweeten, of erop reageren. Je kunt ook proberen de aandacht te trekken door de werkgever te noemen in jouw interessante tweet. Blijf echter wel altijd beleeft en zorg ervoor dat het niet te amicaal wordt.

My rating