Cv tips van PwC

Cv tips van Linda Baanstra
- On 18 December 2014
Rating
Cv tips van PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/cv-tips-van-pwc 4
4

Linda Baanstra: ‘Als recruiters van PwC houden wij ons dagelijks bezig met het selecteren van talentvolle kandidaten. De eerste stap die we zetten in het selectieproces is het screenen van CV’s/cijferlijsten, het lezen van motivatiebrieven en een daaropvolgend telefonisch intakegesprek.

‘Een aantal belangrijke zaken in het sollicitatieproces kun je goed voorbereiden. Bedenk dat jouw CV, cijferlijsten en motivatiebrief de enige documenten zijn die wij als recruiters zien. Je eerste indruk is dus ongelooflijk belangrijk. Graag geven we je een aantal do’s en don’ts met betrekking tot je cv, motivatiebrief en contactgegevens om een onuitwisbare eerste indruk in het sollicitatieproces achter te laten. Want die eerste indruk maak je ook echt maar één keer, waarna deze bepalend kan zijn in het verdere selectieproces!’

Zorg dat je CV overzichtelijk is en in chronologische volgorde de belangrijkste zaken vermeldt. Start met je opleiding: bovenaan wat je nu doet en daaronder wat je daarvoor hebt gedaan. Daarna volgt jouw (relevante) werkervaring; bovenaan zet je wederom wat je nu doet.

Het benoemen van baantjes tijdens je middelbare schooltijd kan interessant zijn om te laten zien dat je altijd gewerkt hebt. Laat dit echter niet teveel ruimte innemen. Twee regels waarin je aangeeft dat je verschillende baantjes hebt gedaan is meer dan voldoende.

Als je lid bent geweest van een studie-/studentenvereniging, geef dit dan aan. Het laat zien dat je sociaal betrokken bent. Als je hier een actieve rol hebt gehad (commissie/bestuursfunctie), kun je dit zeker benoemen.

Heb je al werkervaring? Vermeld dan alleen die zaken die relevant zijn voor de vacature waarop je solliciteert. Licht toe welke ervaring, taken en verantwoordelijkheden je had en waarom die in je beoogde nieuwe functie van pas komen.

Probeer jouw CV niet langer te laten zijn dan twee kantjes. Wees ook kritisch op de lay-out. Een foto kan een leuke toevoeging zijn, maar zorg er wel voor dat je een representatieve indruk achter laat. Overzicht, witruimtes en bullets werken het best. Voorkom ellenlange verhalen die elk detail belichten.

My rating