De afsluiting en het vervolg

Afsluiting en vervolg van een gesprek
- On 04 September 2014
Rating
De afsluiting en het vervolg https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-afsluiting-en-het-vervolg 0
0

De afsluiting en het vervolg van een gesprek is een spannend deel tijdens je sollicitatieprocedure. Hier vind je de do's en don'ts voor dit deel. 

Afsluiting

Als de werkgever het gesprek beëindigt, bestaat er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen. Gebruik deze kans om te laten zien dat je, je in het bedrijf verdiept hebt! Verder kun je om uitleg vragen over onduidelijkheden. Wees vooral niet bang om te vragen naar de vervolgprocedure. Goed geformuleerde vragen komen niet opdringerig over en geven je een beeld van wat je kan verwachten over je kansen en wanneer je de uitkomst te horen krijgt. Voorbeelden zijn:

  • Hoeveel kandidaten zijn er voor deze baan?
  • Wanneer voert u de laatste sollicitatiegesprekken?

Vraag niet over het salaris! Over de hoogte van het salaris en over andere arbeidsvoorwaarden wordt meestal pas in een vervolggesprek gesproken. Als de werkgever het gesprek eindigt, bedank je hem/haar voor zijn/haar tijd.

Het vervolg

Het is te begrijpen dat je graag de uitkomst wilt weten en misschien denk je wel dat ze je vergeten zijn, maar laat dit geen reden zijn voor een bombardement van mailtjes en telefoontjes. Wees geduldig en maak een inschatting op basis van wat er tijdens het gesprek is gezegd. Op basis hiervan kan je vaak al een aardige inschatting maken. Als het sollicitatiegesprek is geregeld via een werving- & selectiebureau, onderhoud dan alleen contact met dat bureau en benader het bedrijf niet rechtstreeks met vragen over de afloop. 

My rating