De cv en sollicitatiebrief dooddoeners

De dooddoeners van het cv en de sollicitatiebrief
- On 24 September 2014
Rating
De cv en sollicitatiebrief dooddoeners https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-cv-en-sollicitatiebrief-dooddoeners 2.333335
2.333335

Selecteurs zien vele cv’s en vaak kijken ze niet langer dan 30 seconden naar één cv met sollicitatiebrief. Een sollicitant heeft dus slechts een zeer korte tijd om met zijn cv en sollicitatiebrief indruk te maken. Het is daarom enorm belangrijk dat de juiste woorden eruit springen. Het kiezen van deze woorden blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Hieronder worden een aantal woorden weergegeven die je in ieder geval niet moet gebruiken.

De spin in het web en de duizendpoot
Wat is eigenlijk een ‘spin in het web’ of een ‘duizendpoot’ in de context van een bedrijf? Het klinkt aardig maar wat doet die precies? Het is eigenlijk een enorm vage uitspraak. Probeer deze termen voor jezelf concreet te maken, zodat je beter kunt beschrijven wat je eigenlijk bedoelt. Dat werkt uiteindelijk beter.

Geen 9-tot-5 mentaliteit
Het is begrijpelijk dat deze dooddoener veel voorkomt in cv’s en sollicitatiebrieven, aangezien deze term ook vaak in vacatures staat vermeld. De uitspraak is echter totaal niet genuanceerd. Mensen met een 9-tot-5 mentaliteit, werken die uiterlijk tot 17:00? En mensen zonder 9-tot-5 mentaliteit, werken die standaard tot 22:00? Vermijd dit soort termen daarom in je cv en sollicitatiebrief, laat in plaats daarvan zien dat je enorm gemotiveerd bent en graag hard werkt, laat zien aan de hand van voorbeelden dat je de taken die jou gegeven worden graag afrondt. Dat werkt beter.

My rating