De Delta Lloyd Insurance Risk Traineeship geeft mij de mogelijkheid veel te leren

De Delta Lloyd Insurance Risk Traineeship geeft mij de mogelijkheid veel te leren
- On 12 March 2015
Rating
De Delta Lloyd Insurance Risk Traineeship geeft mij de mogelijkheid veel te leren https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-delta-lloyd-insurance-risk-traineeship-geeft-mij-de-mogelijkheid-veel-te-leren 4
4

Chiron McGonigle vertelt over zijn tijd als eerstejaars Insurance Risk trainee

Na het afronden van mijn natuurkunde master wilde ik graag mijn analytische vaardigheden toepassen in een multidisciplinaire, dynamische omgeving. De mogelijkheid om veel te blijven leren en investeren in persoonlijke ontwikkeling zijn daarnaast ook erg belangrijk geweest in mijn keuze voor een toekomstig carrière pad. Het Insurance Risk Traineeship brengt voor mij deze punten perfect samen.

Ambitie
Als trainee bij Delta Lloyd krijg ik de kans om me te ontwikkelen in de richting die ik ambieer, zowel in inhoudelijke als persoonlijke vaardigheden. Op de werkvloer doe ik veel praktische vakkennis op door me met uitdagende vraagstukken bezig te houden en daarnaast vul ik mijn theoretische kennis aan door het volgen van een tweede master aan de UvA. Als onderdeel van het traineeship volg ik momenteel ook een extern persoonlijk ontwikkelingstraject waarin ik mezelf en mijn collega trainees beter leer kennen om het beste uit mezelf en elkaar te halen.

Programma
Voor mijn eerste opdracht ben ik nu aan slag bij een team binnen het groepsactuariaat dat zich overkoepelend bezighoudt met het managen van markt- en kredietrisico’s. Binnen dit team krijg ik veel verantwoordelijkheden en heb ik tot nu toe al veel mooie dingen mogen doen. Zo heb ik bijvoorbeeld het aandelenrisico voor mijn rekening gekregen.

Het is erg leuk om in dit team te werken en ik vind het stiekem jammer dat ik alweer bijna aan het einde van mijn opdracht zit.

What’s next?
Voor mijn vervolg binnen het traineeship krijg ik de vrijheid om zelf een opdracht naar wens binnen te slepen. Ik ben me nu aan het oriënteren op wat de mogelijkheden zijn en wat ik het liefste zou willen. Het laat zich dus nog even raden wat er gaat gebeuren, maar ik ben erg benieuwd wat de nabije toekomst mij te bieden heeft! Wanneer ik dit zo teruglees lijkt het best druk. Dat is ook zo. Het traineeship is veeleisend maar je krijgt er veel voor terug. Het werk is leuk, de inhoud is interessant, je leert veel en krijgt de mogelijkheid om in jezelf te investeren op de manier die jij wil. En geheel niet onbelangrijk: de sfeer is goed en je kan veel lachen met je collega’s.

My rating