De ervaring van een trainee bij AFM

Vier mensen op een rij, netjes gekleed
- On 26 September 2014
Rating
De ervaring van een trainee bij AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-ervaring-van-een-trainee-bij-afm 3
3

Florens Voogd is in 2012 begonnen als trainee bij AFM op het unieke snijvlak van (gedrags)economie, recht en psychologie. Zijn voorkeur ging uit naar deze baan omdat er veel aandacht werd geschonken voor persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling en dat AFM met de markt mee wil denken en niet in de ivoren toren wil zitten.

Door de plek in te nemen als trainee op het unieke snijvlak, wil dat zeggen dat er weinig ‘lopende band werk’ is en daardoor meer ruimte voor denkwerk en initiatief. Voor zijn eerste opdracht hield Voogd zich bezig met het doorlopend toezicht op communicatieverplichtingen van pensioenuitvoerders en handhavingsvraagstukken. Daarnaast werkte hij aan het pensioendashboard en hield hij toezicht op reclame-uitingen. Kortom, hij kreeg een breed takenpakket en bijbehorende verantwoordelijkheden.

Het bijzondere aan het werk bij AFM vindt Voogd de herkenning van zijn werkzaamheden in het nieuws. De pensioenwereld is daar veel te vinden en die berichten hebben vaak te maken met zijn werkzaamheden, dit kan het interessanter voor iemand maken. Daarnaast heeft Voogd zich bezig gehouden met vergunningverlening en werkzaamheden in de monitoringroom. In de monitoringroom houdt hij toezicht op marktmisbruik en koersgevoelige informatie. 

My rating