De inhoud van een traineeship

De inhoud van een traineeship
- On 12 September 2014
Rating
De inhoud van een traineeship https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-inhoud-van-een-traineeship 0
0

Bij sommige bedrijven bestaat er veel kennis op het gebied van het inrichten van een goed traineeship. Sommige bedrijven doen dit al jaren, waarbij je ziet dat vele directieleden in het verleden ook een traineeship hebben gevolgd. Soms tot aan de Raad van Bestuur aan toe.

Besef echter goed dat het dus niet om de sticker ‘traineeship’ gaat, maar juist om de inhoud. Zo zijn er vele bedrijven die een fantastisch talentprogramma aanbieden aan hun meest talentvolle starters maar die het simpelweg geen ‘traineeship’ noemen. De naam voor een traineeship kan per bedrijf verschillen. Vaak wordt in de naam van het traineeship duidelijk naar voren gebracht dat het voor talentvolle starters is bedoeld, zoals Talent Class.  

De leercurve die jij bij deze bedrijven treft is er niet minder om, net zoals de zwaarte van de selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat vaak uit het opsturen van een cv en motivatiebrief en de daarop volgende gesprekken. Met een HBO en WO opleiding ben jij zeker geschikt voor een traineeship en de bedrijven zijn ook voornamelijk op zoek naar dit niveau van denken. 

My rating