De persoonlijkheids- en intelligentietest

De persoonlijkheids- en intelligentietest
- On 03 September 2014
Rating
De persoonlijkheids- en intelligentietest https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-persoonlijkheids-en-intelligentietest 3
3

De persoonlijkheidstest
Hierover zijn eindeloos veel boeken geschreven en is ook veel informatie van op internet te vinden. De meeste testen zijn gebaseerd op de ‘Big Five’. Dit zijn de vijf kenmerkende dimensies van onze persoonlijkheid: dominantie/extraversie, vriendelijkheid, consciëntieusheid, emotionele stabiliteit, autonomie.

Uiteraard moet je de persoonlijkheidstest zo eerlijk mogelijk invullen, maar soms kan het wel handig zijn om op bepaalde sterke eigenschappen van jezelf wat extra nadruk te leggen. Zeker als ze overeen komen met de competenties waar het bedrijf naar op zoek is. Als je soms dus twijfelt tussen bepaalde keuzes kan wel handig zijn om te kiezen voor de competentie die door de werkgever heel belangrijk wordt gevonden.

In elke persoonlijkheidstest wordt ook gerekend met een sociale wenselijkheidfactor. Op deze manier proberen ze eruit te halen of je geen antwoorden geeft die sociaal wenselijk zijn. Een voorbeeld kan zijn dat ze een vraag ertussen zetten als “ik heb nog nooit vals gespeeld” of “ik heb nog nooit iets gepikt”. Het is te verwachten dat je wel eens voor de grap hebt vals gespeeld of dat je wel eens iets hebt gepikt van iemand. Als je bij alle vragen invult dat je dit nog nooit hebt gedaan zal dat je score niet betrouwbaarder maken, maar juist het idee geven dat je sociaal wenselijke antwoorden geeft waardoor alle uitkomsten in twijfel worden getrokken.

De intelligentietest
Als eerder besproken is dit een onderdeel dat je heel goed kan voorbereiden. In de bibliotheek en met name op het internet zijn eindeloos veel voorbeelden te vinden waar je mee kan oefenen en je prestatie dus met 20% kan verbeteren! Pak de voorbereiding hiervan dus minutieus aan omdat de meest ongelukkige manier om afgewezen te worden is wel via een test die je onvoldoende maakt. Daarbij is het ook belangrijk om goed uit te vinden hoe de score wordt opgebouwd. Is het een test onder tijdsdruk zodat je snelle keuzes moet maken? Gaat het om een absoluut aantal antwoorden dat je goed moet hebben of moet je een hoog percentage goede antwoorden halen? Bestaat het alleen uit cijfer reeksen of ook uit analogieën en figuren? Al deze vragen moet je dus van tevoren al hebben gesteld om er zeker van te zijn dat je niet tegen verrassingen aan komt te lopen.

My rating