De tijd vliegt bij KPMG

De tijd vliegt bij KPMG
- On 19 December 2014
Rating
De tijd vliegt bij KPMG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/de-tijd-vliegt-bij-kpmg 3
3

Kim Langendijk deelt hieronder haar ervaringen met KPMG.

Vanmiddag dacht ik nog bij mezelf: Wat vliegt de tijd… Ik was op een afstudeerborrel van een huisgenootje en toen realiseerde ik me dat ik hier een jaar geleden ook stond. Wat is er veel gebeurd in één jaar! Een terugblik van trainee Kim Langendijk op haar eerste jaar bij KPMG.

Tegen het einde van mijn bachelor Bedrijfskunde besefte ik mezelf  maar al te goed dat ik mijzelf moest gaan focussen op de toekomst. Waar wil ik volgend jaar gaan werken? Mijn richting had ik al bepaald -  ik had me ingeschreven voor de Master Accountancy – en dat ik bij een accountantskantoor wilde gaan werken wist ik ook al. Ik heb meegedaan aan de business courses van verschillende accountantskantoren. Deze business courses waren de uitgelezen kans om de kantoren en de mensen die er werken beter te leren kennen. En dat deze courses ook nog eens plaatsvinden in mooie steden met mooi weer, maakte het plaatje compleet. Nadat ik had deelgenomen aan de business course van KPMG kwam ik tot de conclusie dat dit het bedrijf was waar ik in september wilde gaan werken. De KPMG Business Experience is de ideale kans om op informele wijze in contact te komen met KPMG en zo de sfeer te ervaren.

Nadat ik van januari tot mei mijn scriptie had geschreven bij KPMG Rotterdam was het in september zover: mijn eerste werkdag. Mijn eerste werkweek bestond uit een introductiedag waarop je je laptop, iPhone en auto ophaalt. Hierna volgden een paar dagen op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen voor een cursus waarin we de basis van Auditing in de praktijk leerden. En toen was het magische moment daar: de eerste klant. Als starter kom je binnen in september met veel theoretische kennis vanuit je studie, maar totaal geen praktijkervaring. Dat is zeker niet erg, maar het is belangrijk dat je veel vragen stelt aan je teamleden en de klant, zodat je het jaar erop het zelf kan uitleggen aan een nieuwe trainee. Het leuke van dit werk is dat je 90% van de tijd op locatie bij de klant werkt. Je hebt steeds te maken met een andere bedrijfscultuur en een andere werkwijze van verslaglegging. De ene week zit je in Zaandam en de andere week zit je bij een klant dicht tegen de Duitse grens aan. Zo kom je nog eens ergens! 

My rating