Denken als een cybercrimineel Nedap

Kantoor Nedap, avond, fontein, beelden
- On 02 May 2015
Rating
Denken als een cybercrimineel Nedap https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/denken-als-een-cybercrimineel-nedap 4
4

Albert Dercksen - R&D manager

Als Research & Development manager bij Nedap Security Management houd ik mij bezig met alles wat met de ontwikkeling van ons product AEOS te maken heeft: de juiste mensen vinden, de juiste specificaties opstellen en zorgen dat alles gemaakt, getest en geleverd wordt. Ik werk al veertien jaar bij Nedap. Toen ik begon was Nedap echt nog een productiebedrijf. Op de verschillende marktgroepen werkten medewerkers nog met een soldeerbout aan het product dat zij ontwikkelden. Dat is inmiddels wel veranderd! We zijn nu meer een softwarebedrijf geworden. Mij spreekt dat erg aan omdat daar volgens mij de toekomst ligt.

Aanvallers een stap voor blijven. Daar houden wij ons op de afdeling Research en Development (R&D) van Nedap Security Management onder andere mee bezig. Maar we kijken ook naar maatschappelijke veranderingen en de effecten daarvan op security management. Bijvoorbeeld bepaalde wet- en regelgeving die verandert. Zo houden wij het toegangsbeveiligingsplatform dat wij ontwikkelen continu veilig en zorgen we ervoor dat het aan de laatste gebruikerseisen voldoet.

Eén voor allen en allen voor veiligheid

Op onze afdeling werken zo’n 45 medewerkers die allemaal op hun eigen manier werken aan de verbetering en uitbreiding van AEOS, ons beveiligingsplatform. Zo kijken onze business analisten naar wat er in de markt gebeurt en wat onze concurrenten doen. Daarnaast houden architecten de schaalbaarheid van AEOS in de gaten; is het systeem snel genoeg, ook als het groeit? En is het dan nog steeds gebruiksvriendelijk? Onze interaction designers kijken of de gebruiker met zo min mogelijk handelingen en zo min mogelijk kans op fouten voor elkaar krijgt wat hij wil. Dan zijn er nog onze ontwikkelaars, onze testers en onze supportmedewerkers.

Denken als een crimineel

En dan proberen we op de afdeling R&D van Security Management nog in het hoofd van de cybercrimineel te kruipen. Onze ontwikkelaars houden actief in de gaten wat zij nu weer uitspoken om ze zo altijd een stap voor te blijven. Als we kijken naar aanvallen in de cybercrimewereld vragen we ons steeds weer af: wat zou een dergelijke aanval voor ons systeem kunnen betekenen? En hoe kunnen we ons systeem daar dan tegen beveiligen? Wat is de nieuwste technologie daarin? Maar natuurlijk zijn de beveiligingsmaatregelen die we vooraf treffen het belangrijkst. Anders zouden we steeds bezig zijn een slecht beveiligd systeem op te lappen. Wij hebben de verantwoordelijkheid om te zorgen dat ons product nu en in de toekomst goed beveiligd is.

My rating