Dirk, Junior Oracle specialist Accenture

Wereldbol, aarde, licht
- On 06 November 2014
Rating
Dirk, Junior Oracle specialist Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/dirk-junior-oracle-specialist-accenture 0
0

Wat ik doe

Binnen Accenture ben ik werkzaam bij Technology Solutions in de Oracle Tax & Utilities groep. Ruim vijf jaar geleden ben ik hier vers na het afstuderen begonnen. Ik heb voornamelijk gewerkt op beheerprojecten. Eerst als programmeur en nu als Service Level Manager. Ook ben ik een half jaar naar Mexico City geweest als Subject Matter Expert. Daar heb ik onze Mexicaanse collega’s ondersteund om het project tot een succesvol einde te brengen. Vorig jaar heb ik ook in het bestuur gezeten van onze personeelsvereniging en sinds dit jaar ben ik verkozen tot lid van de ondernemingsraad. Genoeg om mijn werkweken goed mee te vullen!

Een dag in mijn leven

Mijn dag begint eigenlijk al op de avond ervoor door te bepalen naar welke locatie ik toe moet. Als je op een project zit zijn dit vooral de klantlocaties. Zelf probeer ik één keer per week op een Accenture kantoor aanwezig te zijn. Op mijn huidige project werk ik zowel in Groningen, Enschede, Rotterdam, Den Haag als in Amsterdam. Als ik naar Groningen ga dan pak ik de trein, zodat ik onderweg kan werken en niet veel tijd verlies op mijn werkdag. Op een normale dag heb ik vaak één of twee calls/meetings met mensen uit het projectteam, zowel van de klant als collega’s van Accenture. Daarnaast uiteraard de nodige telefoontjes en e-mails die mijn aandacht vragen. Daarnaast kijk ik altijd om mij heen naar kansen om de kwaliteit van de processen te verbeteren voor een klant, maar uiteraard ook naar hoe ik mijn eigen werk kan optimaliseren. In een beheeromgeving weet je nooit precies wat je kunt verwachten. Wat doe je bijvoorbeeld als een go-live die niet helemaal naar wens is verlopen of er een stroomstoring is? Ik vind het leuk en uitdagend om dat soort situaties goed op te lossen.

Mijn advies

Houd je van je grenzen verleggen, afwisseling in je werk, jezelf continu blijven ontwikkelen, dan is Accenture wat voor jou. Dit alles heb je zelf in de hand en Accenture biedt de mogelijkheden om jouw doel te kunnen bereiken. Iedere keer zal de lat net weer een stapje hoger worden gelegd zodat je uitdaging in je werk blijft houden en je verder kan doorgroeien binnen Accenture.

My rating