Duurzaamheid Accenture

Duurzaamheid Accenture
- On 31 December 2014
Rating
Duurzaamheid Accenture https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/duurzaamheid-accenture 3
3

Binnen Accenture wordt constant gewerkt aan het garanderen van duurzame groei, dit is onderdeel van alle activiteiten binnen het bedrijf. Duurzaamheid is bij alles wat Accenture doet belangrijk, van het bedrijf besturen, tot het helpen van de klant, tot de omgang met het personeel en de verschillende leveranciers.

In de duurzaamheidsstrategie van Accenture staat duurzame groei voor alle stakeholders centraal. Deze strategie bestaat uit vier delen: een efficiënte bedrijfsvoering, duurzaam werken, klanten in staat stellen duurzaam te worden en het delen van inzichten om duurzaamheid te bevorderen.

Er zijn verschillende initiatieven opgestart om de kantoren van Accenture duurzamer te maken. Zo wordt er gebruik gemaakt van Plugwise dat de elektriciteit binnen en buiten werktijd respectievelijk opstart en afsluit. In het personeelsrestaurant worden een ‘meatfree Monday’ en een ‘Organic Tuesday’ aangeboden en op het dak van het bedrijfspand zijn zonnepanelen bevestigd. Het vervoer van Accenture medewerkers is ook duurzamer geworden doordat over wordt gegaan op elektrische auto’s.

De mensen binnen Accenture ontwikkelen innovatieve benaderingen voor milieuvriendelijke werkwijzen. Zo worden er wereldwijd Eco Challenge wedstrijden georganiseerd, die de medewerkers aansporen om op een milieuvriendelijke en duurzame manier te werken aan Accenture projecten.

My rating