Dynamische stage Stations bij de NS

Dynamische stage Stations bij de NS
- On 07 November 2014
Rating
Dynamische stage Stations bij de NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/dynamische-stage-stations-bij-de-ns 0
0

NS stagiair Stations Marlous Havenaar vertelt hoe zij de stage ervaren heeft.

Dynamisch
"Als stagiaire bij NS Stations ben ik betrokken bij de ontwikkeling van het integraal beheer op Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Rotterdam Centraal kent drie eigenaren: NS, ProRail en de gemeente Rotterdam. Waar voorheen alleen afspraken bestonden tussen NS en ProRail, zijn het nu dus drie partijen die afspraken vastleggen voor het beheer van het station. Een erg dynamische stageplek dus! Ik combineer het met het schrijven van een afstudeerscriptie voor Bestuurskunde over de complexiteit van het samenwerkingsproces rondom de ontwikkeling van beheer. NS biedt mij de ruimte om praktijkervaring te combineren met het schrijven een scriptie. Het is interessant om te zien hoeveel mensen achter de schermen samenwerken aan een station. Als ik op Rotterdam Centraal loop, vind ik het mooi dat ik een kleine bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van dit nieuwe station. Je loopt toch met een andere blik rond en je let ineens op de details die voor de reiziger belangrijk zijn.
NS biedt mij de ruimte om praktijkervaring te combineren met het schrijven van een scriptie.”

Leerzaam
"Als stagiaire ben ik actief bij de stage-organisatie InterNS. We organiseren leuke activiteiten die ervoor zorgen dat je de verschillende onderdelen van NS én andere stagiaires leert kennen. Het is gezellig en leerzaam om met elkaar ervaringen te delen."

My rating